Медведєв очікує важкого шестирічного циклу для РФ

Медведєв очікує важкого шестирічного циклу для РФ

Фото: Reuters

Ми повинні враховувати ситуацію на світових сировинних та фінансових ринках, - сказав російський політик.

Наступний шестирічний цикл для російської економіки буде непростим — в умовах санкцій, а також можливого розширення торговельних воєн та політики протекціонізму. Про це на засіданні російського уряду заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, - пише РБК.

«Всі ми розуміємо, що початок цього шестирічного циклу навряд чи буде простим. Ми повинні враховувати ситуацію на світових сировинних та фінансових ринках, а також не в меншій мірі можливе розширення торговельних воєн і посилення протекціонізму і санкційного тиску», — зазначив він.

За словами глави уряду, в цих умовах економічна політика повинна вибудовуватися так, щоб вона могла впевнено розвиватися не в найсприятливіших умовах. Крім цього, потрібно забезпечити стійке підвищення рівня життя громадян. Медведєв підкреслив, що наступний, 2019 рік стане адаптацією до рішень, які нині приймає уряд.

Порятунок для РФ він бачить у галузях, де є гарний експортний потенціал. На думку Медведєва, такими є хімічна і харчова промисловість, машинобудування. Крім цього темпів зростання економіки буде сприяти розвиток інфраструктури і житлового будівництва.

Раніше Медведєв оголосив про майбутню економічну війну проти Росії.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація