НБУ визнав неплатоспроможним великий "Укрінбанк"

НБУ визнав неплатоспроможним великий "Укрінбанк"

"Укрінбанк" оголосили неплатоспроможним

Банк не зміг вчасно розраховуватися з клієнтами і виконувати вимоги кредиторів.

Національний банк України визнав "Укрінбанк" неплатоспроможним.

Таке рішення, як повідомляє прес-служба регулятора, ухвалило правління Національного банку України.

Причина - допущення банком протягом вересня зменшення більше ніж на 5% значення нормативу миттєвої ліквідності понад п'яти разів. Таким чином, 1 жовтня "Укрінбанк" віднесли до категорії проблемних. "Укрінбанк" надав План фінансового оздоровлення, який передбачав залучення 500 млн грн в еквіваленті від інвестора для відновлення рівня ліквідності. В рамках запланованих заходів "Укрінбанк" зареєстрував в Національному банку договір позики щодо залучення коштів від інвестора-нерезидента. Проте кошти від інвестора до банку так і не надійшли", - йдеться у повідомленні.

Також банкірам не вдалось зупинити відтік коштів та стабілізувати ліквідність, незважаючи на активізацію роботи з повернення кредитної заборгованості. Це призвело до значної кількості скарг від клієнтів про неповернення вкладів та невиконання розрахункових документів. "Станом на 21 грудня 2015 року на балансі банку обліковувались розрахункові документи клієнтів, що не виконані в строк з вини банку, на загальну суму 52 млн грн", - зазначили в НБУ.

"Укрінбанк" виявився неспроможний своєчасно та в повному обсязі виконувати законні вимоги кредиторів через недостатність коштів, а його діяльність не відповідала вимогам банківського законодавства і нормативно-правових актів Нацбанку.

При цьому вкладникам банку обіцяють повернути кошти в повному обсязі.

За даними НБУ станом на 1 жовтня цього року "Укрінбанк" посідав 27-ме місце за розміром активів серед 122 працюючих банків України. При цьому, розмір активів становив 5 833,99 млн грн, а прибуток склав 1,63 млн грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація