У січні 2021 року планують запуск нової криптовалюти від Facebook

У січні 2021 року планують запуск нової криптовалюти від Facebook

Фото: Associated Press

Проєкт готувався з 2019 року

Facebook Inc. готується запустити в обмеженому форматі криптовалюту Libra в січні 2021 року. Відповідно до початкового плану, користувачі нової валюти змогли б розплачуватися нею, здійснюючи покупки в Facebook і на сайтах, а також пересилати валюту один одному.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на три джерела, що беруть участь у проєкті.

Передбачалося, що криптовалюта буде відноситись до категорії "стейблкойн" (stablecoin — загальна назва криптовалют, які забезпечені національними валютами й активами), тоді розглядалися варіанти прив'язки до кількох валют. Однак зараз планується випустити один "стейблкойн", забезпечений доларом США у співвідношенні один до одного, зазначає видання.

Регулятори побоювалися, що Libra може бути використана зі злочинною  метою без належного контролю. У зв'язку з цим компанія обіцяла загальмувати проєкт доти, поки не отримає схвалення регуляторів як в США, так і в Європі. Зараз, за ​​даними видання, Facebook очікує рішення фінансового регулятора Швейцарії з випуску криптовалюти.

У вівторок, 24 листопада, вартість криптовалюти Bitcoin вперше від 2017 року перетнула позначку в 19 тисяч доларів. За останні 24 години ціна криптовалюти зросла на 5,64%. Порівняно з 2019 роком, вартість Bitcoin зросла на 160%. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація