В Україні починається національна масштабна фінансова піраміда - експерт

В Україні починається національна масштабна фінансова піраміда - експерт

"МММ" знову повернулася в Україну / Фото: ТСН.ua

Економіст звинувачує НБУ в організації піраміди в країні.

Національний банк через рефінансування банків організував в Україні національну масштабну фінансову піраміду, вважає економіст Андрій Новак.

За словами експерта, НБУ має приборкувати девальвацію гривні, а він її підживлює.

"Біда в тому, що в нас в Україні зараз починається національна масштабна фінансова піраміда, її організував саме Національний банк через рефінансуванням банків. Десятки мільярдів гривень даються банкам, ці гривні йдуть на валютний ринок і підживлюють нам девальвацію. Тобто, цю політику створює сам НБУ. Замість приборкати девальвацію, він, навпаки, підживлює її рефінансуванням. Вже на сьогодні 65% девальвація гривні. Мені цікаво, індексація пенсій і зарплат буде на 65%? Навпаки, уряд заявляє, що він скорочує соціальні платежі, більше того звільняє людей, дуже масове звільнення людей. Виникає питання, це що фінансова піраміда уряду і Нацбанку в національних масштабах, коли тільки верхівка отримує надприбутки на валютному ринку, а ми всі українці все це оплачуємо", - заявив "Сніданку з 1+1" економіст Андрій Новак.

Він рекомендує українцям краще тримати гроші під подушкою, аніж нести їх до фінансової піраміди, наприклад, "МММ", яка знову повернулася в Україну. "Ви на початку заробите трохи більше, а потім ви втрачаєте все", - додав експерт.

Нагадаємо, що один із лідерів донецьких сепаратистів працював на фінансову піраміду "МММ".

Експерт звинувачує Нацбанк у побудові фінансової піраміди в національних масштабах

Експерт звинувачує Нацбанк у побудові фінансової піраміди в національних масштабах

Повʼязані теми:

Наступна публікація