Мій стиль танцю - як наркотик для кожного

Мій стиль танцю - як наркотик для кожного

Українці потрапили до фіналу престижних світових змагань.

У столиці Нідерландів – Амстердамі – відбувається світовий фінал 14-го міжнародного змагання з брейкдансу  Red Bull BC One. Серед наймайстерніших танцюристів місце для себе вибороли і двоє українців  – Олександр Гатин-Лозинський (Lussy Sky) та Антон Юдін (Kinder).

Олександр отримав одне з 15 запрошень і одразу потрапив до фіналу, а Антон переміг в українському відборі і показав свою майстерність у Last Chance Сypher.  

В інтерв'ю для ТСН.ua хлопці розповіли, як готуються  до батлів, підтримують форму і завойовують світову популярність.

Ви потрапили до фіналу одного з найпрестижніших брейкданс змагань у світі. Розкажіть, як почали займатися брейкінгом і чому обрали саме цей стиль.

Kinder: Брейкінгом почав займатися з кінця 1999-го року. Я туди прийшов з капоейри. Був на капоейрі, підвищував свої фізичні дані, скажімо так,  цікавився цією культурою. Але вже був і у хіп-хопі, тому що від 1997-го року малював графіті та читав реп. Капоейра мені допомогла трошки фізично зміцніти і я пішов у брейкінг вже більш свідомо і досі займаюся ним.

Lussy Sky:  Вперше брейкданс побачив в Польщі, так наживо, коли пацани класно танцювали.  Мені було рочків 10, поїхали з класом виступати. Зробили таку собі дитячу дискотеку і я там вперше побачив брейкданс, тоді був популярним трек Bomfunk MC's був "Freestyler". Вони дуже круто танцювали під нього, крутилися на голові, я просто не міг відвести очей. Дуже це запало мені в душу. А танцювати почав десь у 15-16 років. Знайшов школу у Львові на Сихові, а потім іншу, більш серйозну, де, в принципі, всі львівські бі-бої займалися. І почав займатися, більше поглиблюватися, навчатись всього, їздити по змаганнях. Захворів брейкдансом, як у нас кажуть, і досі хворію.

Lussy Sky / Фото: Red Bull Content Pool

Як з'являються нікнейми у бі-боїв і яка історія ваших чому саме Kinder та Lussy Sky?

Kinder: Зазвичай, щоб у тебе з'явився нікнейм, тебе повинен хтось назвати так, щоб це підходило твоєму танцю і образу. Просто так назватися "Непереможний" або "Незламний" буде трошки дурнувато.  У кожного бі-боя нік приходить із його танцем. Мене назвали так давно, ще до брейку. Я танцював хіп-хоп, допомагав хлопцям в класі танців рухи вчити, бо у мене швидше виходило, ніж у всіх. По залу бігав-бігав, мене тренер не міг знайти. І тут запитав: "Де цей Кіндер"? Ну якось так закріпилося. І в моєму танці я намагаюся діяти раптово і відповідати своєму стилю.

Lussy Sky: Моє ім'я Олександр. Але батьки, знайомі, друзі, всі мене вдома називають Лесик. І от була просто така ситуація з львівським хлопцем із команди моєї першої, просто фрістайлом так вийшло, імпровізацією. Він мені сказав: “Все, ти будеш Люсі”. Я йому кажу: “Чувак, який Люсі. Я не хочу дівчаче ім'я, ти що”. Але воно так приїлося. Всі почали мене так називати. Потім минув рік, я послухав пісню The Beatles “Lucy in the sky with diamods”, мені вона дуже сподобалася через назву. І я подумав, класно було б називатися Lussy Sky. Ця пісня про наркотик ЛСД, і я собі подумав: круто! Це така концепція мого нікнейму. Мій нікнейм, мій стиль, буде як наркотик для кожного. Так я собі надумав просто, ну, як би воно і працює.

Як готувався до Red Bull BC One? Ти якось змінював свій тип та режим тренувань? Вони стали жорсткішими?

Kinder: Життя так протікає, що важко щось поміняти. Я працюю, викладаю зараз багато брейка, їжджу на змагання. За цей період з українського сайфера (Red Bull BC One Cypher  –  ред.) до цього фіналу я був на трьох тусах, і кожен день фактично я викладаю. Тренуюся як завжди, нічого особливого.

Lussy Sky: Я дуже змінив режим тренувань, почав дуже серйозно тренуватися, після того, як мені прислали запрошення на фінал Red Bull BC One. Це насправді дуже серйозно, це найкрутіший чемпіонат у нас. Я хотів бути готовим. В принципі, я завжди тренуюся жорстко. Але зараз я додав такі тренування на силу, витривалість, воркаути, турніки-бруси, туди-сюди. Готувався дуже серйозно, я готовий на 100%

Kinder / Фото: Red Bull Content Pool

Брейкінг це ваша основна робота?

Kinder: Викладаю брейк дітям. Я не можу сказати, що це робота. Це улюблена справа. В основному, я не роблю на це ставку, але зараз у мене друг після операції, я заміняю його і працюю одразу в трьох школах. А такої основної офісної роботи немає – займаємося брейкінгом, просуванням своєї команди, їздимо на чемпіонати, намагаємося вигравати.  А дохід приходить з різних майстер-класів, та й просто ніби хастлер (сміється).

Lussy Sky: Весь свій час приділяю брейкдансу.

Я помітила, що бі-бої мають дуже добрий вигляд і гарну форму. Ви “ЗОЖники”, додатково якимось спортом займаєтеся?

Kinder: На початку своєї кар'єри я був дуже великим і всі дивувалися, як такий кремезний хлопець може робити такі штуки. Зараз якось в процесі схуд трохи. Ну не всі танцюристи виглядають круто і не всі ведуть здоровий спосіб життя, це точно. Зараз фінал в Амстердамі, тут важко тримати здоровий спосіб життя.

Lussy Sky: Навантаження йде на танцях, бо ми використовуємо, в принципі, все тіло, стоїмо на руках, ходимо, крутимося. Тіло і м'язи завжди напружені, завжди розвиваються, завжди тренуються. Того ми і виглядаємо круто.

Lussy Sky / Фото: Red Bull Content Pool

Яку музику слухаєте окрім хіп-хопа? Що у вашому  плейлисті, чим хочете поділитися?

Kinder: Джаз, фанк, соул. Слухаю все, я меломан. У кожній стилістиці можна щось вхопити, щось цікаве, що надихає чи заспокоює.  Музика – вона багатогранна, намагаюся слухати все.

Lussy Sky: Мені дуже подобається олд-скул хіп-хоп. Так само мені подобається блюз, фанк, брейк-біт, тому що я тренуюся завжди під нього. Танцюємо, змагаємося, переважно під брейк-біт, такі жорсткі біти. От буквально на днях попалася мені дівчинка Mahalia, зараз проект такий Colors є. І вона мені так сподобалася, хто хоче – зацініть, дуже круто співає в такому фанковому стилі, в хіп-хоп стилі. Мені дуже імпонують такі нові співаки, фрешеві, я стежу за новим. Мене так само надихають фрешеві люди, яких я ніколи не бачив. Олдскульних я багато всіх передивився. Завжди щось нове шукаю.

Є якісь українські виконавці, під яких ти хотів станцювати, чи, може, поставити номер?

Kinder:  Саме на світовому фіналі навряд. Номер можна зробити ліричний під “Один в каное”, мабуть. Що ще… були раніше репери такі в нас "Вхід у змінному взутті"... Номери треба ставити, зважаючи на те,  про що він.  Безліч є виконавців, які дуже круті у нас. Ось у Тіни Кароль класний голос, але це ж не означає, що я буду під неї танцювати. Он Lussy теж класно співає.

Lussy Sky: Можливо, “Сальто назад”. Мені подобається, класно вони співають.

Чи є в тебе фаворити у фіналі Red Bull BC One?

Kinder: Цікаво буде подивитися на Moy (CША). Це бі-бой, яким я надихаюся, який танцює дуже давно і на цей момент він теж в дуже хорошій формі. Я буду стежити за ним і вболівати за нього.

Lussy Sky: Всі дуже сильні. Але фаворити є звичайно, і я думаю, це всі знають: Issei (Японія), Menno (Нідерланди),  Thesis (США). Але наcправді всі сильні, все може перевернутися. Можна виграти, можна програти, навіть той самий фаворит може не дуже станцювати, ну не пішло йому.

Kinder / Фото: Red Bull Content Pool

Чи є в українських бі-боїв якась родзинка, за якою їх можна виокремити серед інших?  

Kinder: Стилем відрізняються. Вони музикальні, вони оригінальні, багато хто з них викладається по повній. Якщо вже долучилися до цієї культури, вони починають настільки заглиблюватися, настільки поважати культуру та передавати її традиції, що це змушує поважати танцюриста, може, навіть якщо не сильно у нього щось виходить у танцювальній сфері. Оригінальність, стиль і подача.

Lussy Sky: Сто відстотків в оригінальності. Всі говорять в усьому світі, що українські бі-бої дуже оригінальні, так воно насправді є. Не тільки українські, в Росії так само, в Білорусі. А не вистачає українським бі-боям мети. У деяких вона є, тому і відбувається так, що нас запрошують на найкрутіші чемпіонати. Іншим бі-боям, у більшості, не вистачає мети та віри в себе. Можна танцювати дуже круто, але якщо в тебе немає віри в себе, ти нічого не досягнеш

Нещодавно команда українських танцюристів Light Balance буквально вистрілила на американському талант-шоу (відео з виступом гурту зібрало близько 15 мільйонів переглядів ред). Чи не хотів би ти також взяти участь в подібному шоу, аби отримати популярність серед ширшої аудиторії?

Kinder: Ну це як франшиза, купується, грубо кажучи, одягаються костюми і ти робиш це шоу. Я не бачив його, якщо чесно, але нещодавно був суддею на Red Bull Cypher в Казахстані і там були саме засновники цього руху. Забув, як називається команда, я з ними познайомився і був вражений їхнім номером. Думаю, наші теж показали хороший рівень, там світло, вирішує, насправді.

А про популярність... Я більше скажу, у нас є театральний проект Motion Creation. Нещодавно у нас був тур  Україною. У мене там сольник чотири хвилини, я вмираю там. Важко це, але дуже класно і дуже захоплює. А популяризація це справа така. На сьогоднішній день у нас медіа-ресурси так працюють, що можна черв'ячка за день розкрутити і кого-завгодно. Так що це не є пріоритетом у моїй кар'єрі.

Як збираєтеся відпочивати після того, як завершиться фінал BC One?

Kinder: Відпочивати будемо в міру можливості. У міру фізичного стану свого. Це або афтепаті після фестивалю  десь в клубі або в готелі ми збираємося всі, обговорюємо все, обмінюємося досвідом, танцюємо, продовжуємо нашу хвилю.

Lussy Sky:  Відпочивати нема коли, я одразу звідси лечу до Лос-Анджелеса на чемпіонат світу, там, де я буду брати участь зі збірною України у Freestyle Session, ми готувалися до того.

Дивіться онлайн фінал Red Bull BC One, участь, у якому братиме і український бі-бой Lussy Sky, на сайті ТСН.ua та RedBull.tv 4 листопада о 22.00.

Наступна публікація