Він помер у мене на руках

Він помер у мене на руках

Він помер у мене на руках

Ірина Пащенко розповіла ТСН, що вважає причиною нападу на чоловіка.

Убитого в Херсоні бізнесмена Ігоря Пащенка тиждень тому попереджали про підготовку замаху на його життя. Про це розповіла в інтерв'ю кореспонденту ТСН Олені Ваніній дружина вбитого Ірина Пащенко. У причетності до вбивства чоловіка Ірина звинувачує екс-мера Херсона Володимира Сальдо. Сам колишній глава міста категорично заперечує звинувачення і каже, що сам зацікавлений в тому, щоб вбивцю бізнесмена знайшли – за допомогу в затриманні злочинця навіть призначив нагороду в 50 тисяч гривень. Стверджує, що сам отримує погрози від домініканської мафії, тому дуже зацікавлений у розслідуванні.

Ірина розповіла ТСН про те, як події розгорталися в день вбивства і що, на її думку, стало причиною:

- Вчора о 19.20, перебуваючи вдома, я почула гучні постріли. Спустившись вниз, я побачила свого чоловіка, який лежав у калюжі крові. В голові у нього було два вогнепальних поранення. Він помер у мене на руках. Поруч знаходився охоронець з пораненнями в груди.

- Ви говорили, що отримували погрози.

- У 2016 році, 8 серпня, ми купили підприємство і за два тижні почалися претензії повернути підприємство без повернення грошових коштів, які ми заплатили. Після цього моменту ми постійно перебували з моїм чоловіком в судах, в судових розглядах. І загрози, які були і від бандюків, і від сторонніх людей, які пов'язані з Володимиром Васильовичем (Сальдо – прим.ред.).

- Як давно ваш чоловік з охороною?

- Півтора року він ходить з охороною. Але вчора він просто вирішив прогулятися з парку. Була гарна погода. Його вбили.

- Якщо скоротити ось цю всю "домініканську історію", що це було?

- Я, на жаль, не володію інформацією про те, що відбувалося в Домінікані. Це знає тільки Володимир Васильович Сальдо.

Влітку 2016 року стало відомо про затримання екс-мера Херсона в Домініканській республіці. Повідомлялося, що причина арешту – викрадення людини. За даними ЗМІ, викрадений – брат убитого в Херсоні бізнесмена Денис Пащенко. Незабаром Сальдо заявив, що все відбувалося навпаки – його викрав на Домінікані Денис Пащенко і за допомогою тортур і обману змусив передати бізнесменові ряд об'єктів в Херсоні, зокрема, розважальний центр і готель. Як повідомляли в пресі, в січні поточного року торговий центр перейшов довіреним особам Сальдо. Однією з версій вбивства Ігоря Пащенко слідство називає бізнес-конфлікт, але не уточнює, з ким саме.

Причиною вбивства Ігоря Пащенка у Херсоні міг бути бізнес-конфлікт

Причиною вбивства Ігоря Пащенка у Херсоні міг бути бізнес-конфлікт

- Як ви придбали торговий центр, через який виникли суперечки?

- Його було виставлено на продаж. Продавався через газету "З рук в руки", було оголошення. Про це знало все місто. Підприємство ми купили за 620 тисяч доларів.

- Брат Ігоря Денис Пащенко зараз на Домінікані?

- Минулого тижня сталася така ситуація, що брата мого чоловіка викрали. Про це є вже документи, які зараз апостилюються і переводяться. Ввели йому якісь наркотичні препарати. Він підписав якісь документи, він не знає, які документи він підписував. Було переслідування. Їх зупинили на кордоні з Гаїті. Денис вистрибнув з машини, отримав безліч травм, опинився в реанімації. Зараз він перебуває під охороною поліції. Три людини були затримані. Це громадяни Російської Федерації. Один з них громадянин України. Знаходиться в розшуку. На сьогоднішній день в Домініканській республіці. Три місяці запобіжний захід громадянам. Вже призначені. Ведеться розслідування. Ми чекаємо офіційних даних, офіційних паперів з МЗС, підтвердження. Після цих подій, коли нам стало відомо від цивільної дружини Дениса, що він перебуває в ув'язненні, Сальдо спробував зв'язатися з моїм чоловіком. Ігор переніс зустріч на середу. А в середу Денис був уже звільнений. І Сальдо скасував цю зустріч.

Денис Пащенко наразі перебуває у базі розшуку МВС – його картка з'явилася на сайті відомства 6 березня 2017 року, як особи, що ховається від правоохоронних органів за ст. 189 ч. 4 – "Вимагання, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна".

- У четвер до нас надійшла інформація від спільних знайомих, що на мого чоловіка готується замах. Він взяв охорону. Ми намагалися бути обережніше, аккуратніше. Ніде не ходили, не їздили. І тільки вчора він вирішив прогулятися ввечері зі стоянки. Отримав два вогнепальних поранення в голову.

- Минулого четверга вам сказали?

- Так, минулого четверга ми отримали інформацію.

- Якісь слідчі дії з охоронцем вашого чоловіка проводилися?

- Його допитали, він дав свідчення. Стріляли зі спини. Чоловік втік, він не встиг його побачити. Відразу вирубили охоронця. Ігор теж намагався втекти. Буквально чотири метри. Був спочатку перший постріл в голову, потім контрольний в скроню.

Слідчі змогли опитати охоронця убитого Ігоря Пащенка

Слідчі змогли опитати охоронця убитого Ігоря Пащенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація