Google похвалився першими додатками для окулярів Glass (відео)

Google похвалився першими додатками для окулярів Glass (відео)

Google Glass має вже перші додатки / Фото: engadget.com

Google Glass працюватиме з такими додатками, як New York Times, Path та іншими.

IT-гігант Google показав перші програми для "кіберокулярів" Glass, серед яких програми для роботи із поштою Gmail, ресурсом для заміток Evernote, соцмережею Path, а також новинний додаток газети The New York Times.

Про це пише сайт Engadget, посилаючись на виступ представників компанії на конференції South by Southwest (SXSW 2013).

Читайте: Засновник Google назвав смартфони непотрібними шматками скла

Зазначається, що присутність програм є одним з головних факторів, які впливають на успішність будь-якої платформи, що виходить на ринок. У випадку із Google Glass це не не менш важливо, враховуючи свіжість концепції девайса.

Так, головна відмінність окулярів Google від звичних мобільних гаджетів полягає у свободі рук користувача. Так, картинка виводиться на дисплей, який перебуває перед очима людини.

Зазначимо, презентовані демо-версії додатків допомагають оцінити можливості Glass. Так, додаток для Gmail повідомляє користувачеві про вхідні листи і дає можливість продиктувати відповідь.

Читайте: Google вирішив закрити один з найпопулярніших своїх сервісів

Програма від The New York Times показує заголовки новин і може зачитувати статті вголос. У свою чергу, користувачі Evernote зможуть додати до записів фото, зроблені за допомогою вбудованої камери окулярів.

Зазначимо, що останнім часом Google активно підігріває інтерес до свого продукту. Корпорація провела ознайомлювальні заходи для девелоперів, організувала конкурс на право придбання девайса раніше від інших споживачів і опублікувала рекламне відео, яке показує функції копіювального обладнання.

Очікується, що у продаж Glass вийде до кінця 2013 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація