Шоколад з червоним вином захищають людські клітини від хвороб - вчені

Шоколад з червоним вином захищають людські клітини від хвороб - вчені

На думку вчених, це відкриття потенційно дозволить людині старіти більш безболісно.

Вчені з американських Центрів з контролю і профілактиці захворювань встановили, що ресвератрол – який міститься у винограді і какао у поєднанні - має антивірусний ефект.

Результати дослідження опубліковані на сайті MedialXpress.

Фахівці додавали дану хімічну сполуку в культури людських клітин, які були заражені вірусом коров'ячої віспи. Інфекційний агент має схожість з небезпечним вірусом натуральної віспи, але не вважається смертельною, тому він часто використовується в якості модельного об'єкта. Як з'ясувалося, високий вміст ресвератрола в клітинах не давало вірусам розмножуватися на ранніх стадіях зараження.

Ресвератрол - природний антиоксидант, який є у деяких рослин. З його допомогою рослини захищають себе від грибів і бактерій. Природний фітоалексинів є в шкірці винограду, в горіхах, чорниці і какао.

Дослідники з'ясували, що ресвератрол стимулює активність факторів сплайсингу - "дозрівання" матричної РНК. Після використання ресвератрола старіючі клітини почали омолоджуватися - у них відновлювався цикл ділення і збільшувалася довжина теломер.

На думку вчених, це відкриття потенційно дозволить людині старіти більш безболісно. Як вважають дослідники, терапія, заснована на використанні рослинних фенолів, допоможе боротися з серцевими і раковими захворюваннями, хворобами Паркінсона та Альцгеймера.

Повʼязані теми:

Наступна публікація