Їжа з повітря: фінські науковці винайшли революційну технологію

Їжа з повітря: фінські науковці винайшли революційну технологію

Продукт називається "солеїн".

Їжа з повітря: таку революційну технологію пропонують фінські науковці.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 11 березня.

Винахідники свій продукт називають "солеїн" і переконані, що він може стати повноцінною альтернативою м'ясу та молоку. Для його виробництва потрібен вуглекислий газ, мікроби, вода, вітаміни та мініатюрний біореактор. Отриманий продукт схожий на борошно жовтого кольору. Його можна використовувати як основу для багатьох страв. Наприклад, шніцеля.

Винахідники технології кажуть: головна перевага у тому, що цю їжу доволі просто виростити в лабораторії. Фінський уряд виділив на розвиток стартапу понад п'ять мільйонів доларів. Вивести свій продукт на ринок розробники сподіваються уже за два роки.

Як повідомлялося, компанія Redefine Meat з Ізраїлю планує друкувати м’ясо на рослинній основі за допомогою 3D-принтерів у промислових масштабах. . Нині вони залучають 29 мільйонів доларів у межах фінансування, проведеного компаніями венчурного капіталу Happiness Capital та Hanaco Ventures. Також до них приєднаються компанії CPT Capital, Losa Group, Sake Bosch і K3 Ventures, які вже підтримували Redefine Meat.

Новини світу: фінські науковці запропонували революційну альтернативу м'ясу та молоку

Новини світу: фінські науковці запропонували революційну альтернативу м'ясу та молоку

Повʼязані теми:

Наступна публікація