До кінця літа НАБУ планує передати до суду 6-7 резонансних справ – Ситник

До кінця літа НАБУ планує передати до суду 6-7 резонансних справ – Ситник

Фото: ТСН.ua

Глава бюро назвав прізвища основних фігурантів. 

Деякі керівники великих державних підприємств опинилися під наглядом НАБУ.  До кінця літа бюро планує передати до суду 6-7 резонансних справ.

Про це в ефірі "5 каналу" розповів глава НАБУ Артем Ситник.

"Ми вважаємо, що реально і потрібно передавати до суду справи щодо Насірова, щодо глави ЦВК, щодо "бурштинової" справи, щодо Мартиненка. Також є дуже багато справ щодо керівників великих державних підприємств — там не гучні прізвища, але дуже великі суми. Це якраз ті справи, які ми будемо намагатися до кінця літа передати в суд", — повідомив очільник НАБУ.

Також він додав, що детективи Антикорупційного бюро вважають, що справа щодо У НАБУ знову підтвердили справжність підписів Охендовського в "амбарній книзі" Партії регіонів голови ЦВК Михайла Охендовського має достатньо доказів для передачі до суду.

Нагадаємо, що 30 червня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох співробітників Служби безпеки України за ознаками вчинення ними кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 та  ч.3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"). Цього ж дня обвинувальний акт скеровано до суду.

 
"Як встановило слідство, підозрювані — начальник сектору відділу контрзахисту економіки (підполковник) одного з обласних управлінь СБУ та заступник начальника відділу цього ж управління (майор), — діючи за попередньою змовою з групою осіб вимагали та одержали від суб'єктів господарювання неправомірну вигоду у розмірі 50 тис. дол. США за нездійснення тиску на їхній бізнес. Детективи НАБУ задокументували факт отримання через посередника половини від цієї суми від керівників двох комерційних підприємств", - зазначили у відомстві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація