До Верховної Ради терміново запросили керівників МВС, ГПУ та СБУ

До Верховної Ради терміново запросили керівників МВС, ГПУ та СБУ

Фото: УНІАН

У парламенті обговорюватимуть питання щодо нападу на громадських активістів.

Сьогодні, 6 листопада, о 12:30 до Верховної Ради мають з'явитися керівники Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури та Служби безпеки України.

Щодо термінового виклику керівників-правоохоронців проголосували 222 народні депутати замість необхідних 150 голосів. Про це передає "Еспресо".

Причина - у парламенті хочуть заслухати звіти щодо розслідування справ нападів та вбивств громадських активістів.

Ситуація навколо нападу на громадських активістів в Україні загострилася після того, як 4 листопада в лікарні померла активістка Катерина Гандзюк. Ще 31 липня в Херсоні на неї стався напад. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла.

Після смерті жінки її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство. Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що слідство Національної поліції щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк незабаром буде завершене і справу передадуть до суду. Наразі у цій справі затримано п’ятьох підозрюваних – організатора злочину та безпосередніх виконавців.  

Організатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook, активісти, а також Telegram-канал The Newsroom оприлюднили власні результати розслідування з посиланням на власні джерела, у яких називають посередником між замовником вбивства та організатором помічника нардепа Миколи Паламарчука Ігора Павловського. Депутат від БПП відреагував на звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і заперечив це.

У ВР вимагають створити тимчасову слідчу комісію з розслідування нападу на Катерину Гандзюк

У ВР вимагають створити тимчасову слідчу комісію з розслідування нападу на Катерину Гандзюк

 

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація