Джеффрі Пайєтт попрощався з Україною

Джеффрі Пайєтт попрощався з Україною

Фото: УНІАН

Колишній посол США в Україні згадав про жорстокі часи Майдану.

Екс-посол США в Україні Джеффрі Пайєтт попрощався з Україною та пригадав жахливі часи Майдану.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Прощаюсь, але забираю з собою спогади про Майдан, героїзм та жертви, свідком яких я став за час роботи в Посольстві США у Києві", - написав Пайєтт.

Нагадаємо, 15 липня Сенат США на зміну Джеффрі Пайєтту затвердив Марі Йованович на посаді посла в Україні. Йованович працювала на посаді головного заступника помічника держсекретаря у Бюро з європейських та азійських справ. До того обіймала посаду посла США у Вірменії. Із серпня 2001 року по червень 2004 року працювала заступником американського посла та була тимчасовим повіреним в Україні.

Саме Йованович у 2002 році заявила про порушення Києвом санкцій проти Іраку в зв'язку з нібито продажем диктатору Саддаму Хусейну партії радіолокаційних систем "Кольчуга": вона стверджувала, що, крім плівок Мельниченка, у США нібито були і інші докази цієї угоди. Після України деякий час займала посаду старшого радника заступника державного секретаря США з політичних питань, аж поки не отримала посаду у Киргизії в 2005 році.

Зазначимо, що Пайєтт стане послом США в Греції у рамках планової ротації. Цього року спливає трирічний термін перебування Пайєтта на посаді посла США в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація