Електроніка не витримала Штепу: її браслет зламався

Електроніка не витримала Штепу: її браслет зламався

Нелі Штепа / Фото: УНІАН

Його відправили на ремонт, а колишню чиновницю знову взяли під цілодобову варту.

Браслет, який поліцейські три дні тому вдягнули на екс-очільницю Слов'янська Нелю Штепу, - зламався.

Про це вона розповіла журналістам ТСН.

 

За її словами, пристрій перестав працювати 24 вересня ввечері. Браслет відправили на ремонт до Харкова, а підозрювану - знову взяли під цілодобову варту.

Неля Штепа повідомила про несправність електронного браслета

Неля Штепа повідомила про несправність електронного браслета
 

Штепа каже, що прикрасити браслет стразами, як планувала раніше, не встигла, хоча камінці вже придбала. Обіцяє взятися до роботи, тільки-но пристрій повернуть. Статися це може вже завтра, в суді.

Сьогодні ж судді звітували, як так сталося, що Штепу відпустили. Адже статті, за якими жінку звинувачують, зокрема, зазіхання на територіальну цілісність України - не передбачають іншого запобіжного заходу, окрім як тримання під вартою. За словами служителів Феміди, Штепу відпустили додому через стан здоров'я - під час обстеження в неї виявили гіпертонію та цукровий діабет. А в СІЗО потрібного лікування, кажуть судді, підозрювана отримати не зможе. Ризиків того, що Штепа може втекти чи якось вплинути на самовидців - судді не побачили.

Нагадаємо, Нелі Штепу звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України та створення терористичної організації. Слідчі наполягають, що у 2014-му Штепа закликала жителів Слов'янська підтримати сепаратистів і російських окупантів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація