Хорошковський хоче обміняти Тимошенко на асоціацію - ЗМІ

Хорошковський хоче обміняти Тимошенко на асоціацію - ЗМІ

Хорошковський пообіцяв іноземним журналістам звільнити Тимошенко в обмін на асоціацію / Фото: kmu.gov.ua

Український віце-прем'єр має сумніви у реальному намірі Європи підписати угоду про асоціацію з Україною.

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський під час візиту до Брюсселя 25 квітня пообіцяв іноземним журналістам звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко в обмін на підписання угоди про асоціацію.

Про це у четвер, 26 квітня пише інтернет-видання EurActiv.

За даними видання, на запитання, чи зміна законодавства може вирішити проблему Тимошенко, він сказав, що як юрист проти адаптації законодавства для задоволення потреб однієї особи. "Але я впевнений, що коли ця проблема стане головною перешкодою нашій стратегії руху до Європейського Союзу, більшість в парламенті зможе схвалити надзвичайні рішення в цьому плані", - додав Хорошковський.

На прохання EurActiv деталізувати, він сказав: "Якщо ви підпишете угоду про асоціацію, ми звільнимо Тимошенко", він посміхнувся, зазначивши, що не може додати нічого більше до того, що сказав", - пише видання про розмову Хорошковського з іноземними журналістами, акредитованими в Брюсселі під час сніданку 25 квітня.

Видання також зазначає, що у розмові з журналістами Хорошковський висловив сумнів у реальному намірі Європи підписати угоду про асоціацію з Україною.

"Якщо б не було справи Тимошенко, чи були ми ближчими до ЄС?", - цитує видання слова українського віце-прем'єра.

Повʼязані теми:

Наступна публікація