Луценко та Тимошенко отримали сьогодні шанс на амністію від Ради

Луценко та Тимошенко отримали сьогодні шанс на амністію від Ради

У Тимошенко з'явився шанс на звільнення / Фото: УНІАН

За включення законопроектів у порядок денний проголосували 262 нардепи.

Верховна Рада включила до сьогоднішнього порядку денного урядовий і опозиційний законопроекти про амністію у 2012 році – за це проголосували 262 депутати.

Згідно з опозиційним варіантом законопроекту, який внесено Арсенієм Яценюком, пропонується поширити дію амністії у 2012 році на осіб засуджених за статтями 191 та 365 ККУ, зокрема на Юлію Тимошенко та на Юрія Луценка.

А ось урядовий законопроект передбачає поширити амністію на тих осіб, які скоїли злочини невеликої тяжкості, або є найбільш незахищеними та вразливими у соціальному плані. Це, зокрема, стосується неповнолітніх, інвалідів усіх груп, осіб хворих на туберкульоз та онкологічні захворювання.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 11 жовтня 2011 року була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові, а також у ЦКЛ "Укрзалізниці" №5.

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка засудили до чотирьох років за звинуваченням у веденні незаконного стеження в рамках розслідування справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація