Меркель в Україні зустрінеться із представниками Донбасу

Меркель в Україні зустрінеться із представниками Донбасу

Меркель поспілкується з мерами та губернаторами зі Сходу / Фото: Reuters

Заступник голови АП Чалий зазначив, що візит канцлера засвідчить солідарність Європи з Україною.

Німецький канцлер Ангела Меркель під час візиту в Україну 23 серпня зустрінеться з представниками східних регіонів.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий.

"Є досить несподіваний компонент - він буде стосуватися безпосереднього спілкування канцлера з представниками Сходу... Мова йде про мерів, губернаторів, тобто про тих, хто сьогодні вирішує соціальні та економічні питання", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна".

Також Чалий поінформував, що вище керівництво України за останній час провело з Меркель сім телефонних переговорів.

"Очевидно, що вона абсолютно розуміє, що відбувається в Україні. Це візит, який засвідчить солідарність не тільки особисто канцлера, але і Європи, ЄС. Це той місток, який переводить нас до наступної зустрічі - зустрічі в Мінську", - сказав він.

У посольстві Німеччини в Україні повідомили, що крім зустрічі з президентом Петром Порошенком канцлер проведе переговори з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, а також з мерами міст України.

"У центрі уваги всіх розмов буде знаходитися нинішня ситуація в Україні і відносини з Росією. Крім того, мова буде йти про конкретні можливості підтримки України в нинішній кризовій ситуації", - сказано в інформації німецького диппредставництва.

Після завершення переговорів з президентом очікується спільна прес-конференція.

Як повідомлялося раніше, Німеччина не збирається посилати своїх військових на Донбас. За словами Меркель, влада Німеччини буде шукати дипломатичні способи врегулювання кризи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація