Мін'юст вимагає перевірити, чи справді Симоненко отримав місце у президії КПРФ

Мін'юст вимагає перевірити, чи справді Симоненко отримав місце у президії КПРФ

Петренко хоче знати, чи справді Симоненко "прихистила" КПРФ / Фото: УНІАН

Також Петренко хоче додаткового розслідування щодо причетності лідера КПУ до фінансування тероризму.

Міністр юстиції України Павло Петренко звернувся до СБУ з вимогою перевірити, чи справді глава Компартії України Петро Симоненко став членом президії КПРФ.

Відповідну інформацію раніше поширив нардеп від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук. 

Окрім цього, у Петренка вимагають провести додаткове розслідування щодо причетності Симоненка до кримінальних правопорушень, пов'язаних із фінансуванням тероризму, підтримкою бойовиків так званих ДНР та ЛНР, визнання анексії Криму Росією, а також дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та територіальної цілісності України.

"Як відомо з публічних джерел, Комуністична партія Російської Федерації публічно підтримує терористичні організації ДНР та ЛНР, заявляє про підтримку анексії Криму. Тож прийняття Симоненка до керівних органів КПРФ свідчить про те, що він може бути причетний до вищезгаданих кримінальних злочинів", - заявив Петренко, якого цитує його прес-служба. 

Також він закликав СБУ оприлюднити попередні результати розслідування у кримінальних справах, які були порушені проти керівництва КПУ раніше.Також Мін'юст хоче знати, чи змінив Симоненко громадянство і отримав російський паспорт.

Примітно, що інформацію про присутність Симоненка на з'їзді КПРФ в Росії також підтвердили на офіційному сайті російської політичної сили.

Як повідомлялося раніше, на з'їзді КПРФ Симоненко запропонував російським комуністам відзначити 1 травня у Києві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація