"Мисливиця за грішми режиму Януковича" подала у відставку

"Мисливиця за грішми режиму Януковича" подала у відставку

Олена Тищенко подала у відставку. / Фото: facebook/Олена Тищенко

Олена Тищенко заявила, що не може терпіти корупцію в правоохоронних органах.

Керівник Управління із повернення активів, набутих корупційним шляхом, Олена Тищенко подала у відставку.

Відповідну заяву вона зробила у ефірі Еспресо.TV.

За її словами, правоохоронна система України, а також система органів юстиції залишається критично корумпованою і не готовою для повернення активів, які були набуті злочинним шляхом режимом Віктора Януковича.

Тищенко зазначила, що управління під її керівництвом досягло певних успіхів. Зокрема, було виявлено 80,5 млн доларів, які знаходяться на латвійських рахунках офшорних компаній Сергія Курченка, були виявлені його активи, а також активи ряду міністрів уряду Януковича в країнах Європи загальною вартістю понад 200 млн доларів США.

Окрім того, управління розпочало роботу обміну інформацією з правоохоронними органами інших країн. Але цього, за словами Тищенко, недостатньо.

"Управління з повернення активів не може існувати в процесуальному та політичному вакуумі. В Україні сьогодні безперешкодно працюють компанії і банківські установи, які належать родині Януковича, які належать його оточенню і наше законодавство не дозволяє правоохоронним органам конфіскувати це майно", - заявила Олена Тищенко.

Керівниця Управління по поверненню активів каже, що її команда долучилася до розробки законопроекту про особливий режим спецконфіскації, який передбачає стягнення на користь бюджету щонайменше 2 млрд гривень сьогодні і зараз.

За словами Олени Тищенко, через ці ініціативи останнім часом проти неї особисто та її управління полилося безліч інформаційних атак і вони виявилися успішними.

"Це позначилося і на Управлінні, яке я очолюю, і на його результатах роботи, і це позначилося на тих законодавчих ініціативах, на їхньому проходженні, до яких ми долучилися", - каже вона.

Нагадаємо, управління з повернення закордонних активів Януковича та його соратників, яке очолює Тищенко, було створене у липні при Міністерстві внутрішніх справ.

Нещодавно у пресі з'явилося повідомлення про те, що Олена Тищенко володіє віллою у Франції та розкішним будинком у Великій Британії вартістю 5,4 мільйона фунтів стерлінгів і це майно не відображено чітко у її декларації.

Сама чиновниця заявила, що будинок у Франції після розлучення вже їй не належить, а у будинку в Англії мешкають її діти. За її словами, ситуація з нібито відсутністю в одній з декларацій відомостей про будинки вийшла через поспіх.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація