Москаль пророкує міжнародний скандал через справу Щербаня

Москаль пророкує міжнародний скандал через справу Щербаня

Через ув'язнення убивці Щербаня може виникнути скандал між Україною і Росією

Убивця Щербаня Вадим Болотських є громадянином Росії. У Конституції РФ чітко записано, що її громадяни не підлягають видачі іншим державам за жодних обставин.

Поновлення розслідування вбивства Євгена Щербаня може викликати міжнародний скандал, оскільки тепер це пов'язано із звинуваченням Тимошенко, а не з якимись бандитськими розбірками.

Про це заявив нардеп від НУ-НС Геннадій Москаль, пише Gazeta.ua.

"Засуджений за вбивство Щербаня Болотських є громадянином Росії. Там він значиться як зниклий безвісти на підставі заяви його дружини. У Конституції РФ чітко записано, що її громадяни не підлягають видачі іншим державам за жодних обставин. Болотських викрали з території Росії працівники МВС України і нелегально доставили в нашу країну. Тобто, Україна повинна була направити усі матеріали щодо нього до Росії, яка б провела власне розслідування і суд", - зауважив політик.

На його думку, наразі може постати питання про притягнення до відповідальності працівників, які викрадали і нелегально переправили Болотських через державних кордон.

За словами Москаля, свого часу щодо цієї справи була негласна домовленість між державами на найвищому рівні.

"(Але)поновлення розслідування може викликати міжнародний скандал, оскільки (відтепер) це пов'язано із звинуваченням Тимошенко, а не з якимись бандитськими розбірками. Тобто, справі надали політичного забарвлення. Росія зараз підніме крик, як це її громадянина викрали і засудили. Скаже, давайте його назад, ми самі будемо розбиратися", - наголосив Москаль.

Нардеп також припустив, якщо справу почнуть переглядати за новими обставинами, то Болотських може опинитися на волі, а вся справа розвалиться.

"Сина Щербаня у цій ситуації просто використовують. Причетність Тимошенко до убивства нардепа довести проблематично. Усе це закінчиться погано не для екс-прем'єрки, а для нинішньої влади, бо викличе погіршення відносин з Росією", - підсумував нардеп.

Раніше у БЮТ заявили, що вбивцю Євгена Щербаня Вадима Болотських використовують для фальшування нової справи проти Юлії Тимошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація