На засідання у справі Корбана не покликали адвокатів

На засідання у справі Корбана не покликали адвокатів

Фото: УНІАН

Крім того, лідеру УКРОПу не вручили підозру. 

У Києві в середу, 4 листопада, розпочалося чергове судове засідання за скаргою адвокатів голови політради партії УКРОП Геннадія Корбана щодо його незаконного затримання. 

Судове засідання розпочалося без присутності адвокатів Корбана. За його словами, захисників просто не покликали. Крім того політику не була вручена підозра.

Корбан почав диктувати телефон своїх захисників, щоб їх запросили. Суд оголосив перерву в 30 хвилин, щоб призначити Корбану захисників, або викликати власних адвокатів політика.

4 листопада Печерський суд столиці розглянув скаргуадвокатів Корбана на його повторне затримання. Судді ухвалили рішення перенести засідання на 5 листопада, а також  привести до судової зали самого затриманого. Але політика з невідомих причин доставили до суду вже ввечері 4 листопада.  

Корбана привезли на суд.Судове засідання раніше перенесли на 5 листопада.Але в останній момент нашвидкоруч перепризн...

Posted by Андрій Лозовий on Wednesday, November 4, 2015
 

Прокури приїхали чернігівські, преса стоїть на лавках, 2 ряди міліціянтів відокремили журналістів від основної частини залу. Адвокатів досі немає. Кафка нервово курить

Posted by Yevheniya Kravchuk on Wednesday, November 4, 2015

Вперше Геннадія Корбана затримали у суботу, 31 жовтня, близько 8-ї ранку – про це повідомляв народний депутат Борис Філатов.

За словами депутата, Корбана схопили бійці "Альфи" при цьому не висунувши жодних обвинувачень. Крім того, масштабні обшуки пройшли у офісах та будинках "укропівців", зокрема у офісі народного депутата Бориса Філатова.

СБУ та ГПУ у спільній заявіповідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ викрила розтрати грошей благочинного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів обвинувачення.

Як стало відомо ТСН,ухвалу на обшук видав суддя районного суду Чернігова. Такий документ вручили одному із дніпропетровських підприємців, до якого вдерлися з обшуком. Начебто "Фонд оборони країни" перевів 17 мільйонів фіктивним фірмам.

Адвокат Геннадія Корбана Ігор Головко заявив, що процедурні дії силовиків щодо голови УКРОПу є викраденням, оскільки його не повідомили про те, у чому звинувачують, не дали повідомити родичів та скористатися послугами адвокатів. Натомість в СБУ називають такі заяви брехнею, відзначаючи, що Корбана затримали в рамках розслідування кримінального провадження.

Корбана доправили до Києва, де утримували у слідчому ізоляторі СБУ. У понеділок, 2 листопада, Геннадія Корбана доправили до Новозаводського суду Чернігова, де мали обрати запобіжний захід політику. Багатогодинне засідання закінчилось госпіталізацією затриманого.

На ранок 3 листопада політика мали звільнити за закінченням строку попереднього утримання без висунення обвинувачень, однак співробітники Служби безпеки України схопили та вивезли лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана з Новозаводського суду у Чернігові. Пізніше прокуратура пояснила, що має нові обвинувачення для політика – вони, за даними адвокатів, пов'язані із виборами у Дніпропетровську.

Наступна публікація