Під час таємного засідання в Раді відключали інтернет

Під час таємного засідання в Раді відключали інтернет

У Раді обговорили АТО на Донбасі

Жодного шансу дізнатися про перебіг парламентської дискусії не було.

На закритому засіданні українського парламенту було відключено інтернет. Журналістам стала відома лише та інформація, котрою схотіли поділитися згодом силовики та депутати, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зокрема, тимчасовий заступник голови Адміністрації президента Андрій Сенченко заявив, що влада чекає на масштабні провокації та навіть теракти 9 травня. Водночас робить усе, аби їм запобігти.

"По 9 транвя провадиться дуже серйозна робота по всіх лініях силовиків. Переглядаються всі лінії, громадський транспорт, місця скупчення людей", - повідомив він.

Очільник СБУ Валентин Наливайченко акцентував на тому, що метою силовиків є уникнення жертв серед цивільних.

"Зусилля усіх наших бойових підрозділів і всі дії, які відбуваються, усі бойові дії, вони проводяться з максимальною стриманістю для того, щоб не було жертв серед мирного населення", - запевнив він.

Мобілізовані не платитимуть податків та відсотків по кредитах

Мобілізовані не платитимуть податків та відсотків по кредитах

У кулуарах регіонал Левченко, не раз помічений на Донеччині поруч із сепаратистами, повторював тези російської пропаганди. При цьому відповіді на запитання, звідки у бойовиків на підконтрольному регіоналам Сході переносні зенітні установки, а також чи можна назвати мирними осіб, які захоплюють і вбивають заручників – не дав.

Тим часом до Ради надійшло подання на зняття депутатської недоторканості із колеги Левченка, Олега Царьова, який тільки вчора на Луганщині відвідував бойовиків. Це стало можливим після того, як провладна більшість проголосувала за зміни до законодавства, які дають право в.о. генпрокурора це робити.

"Було зроблено подання на депутата Царьова. Розглянуто буде на наступному засіданні, бо закон ще не вступив в силу. Також готується подання на ряд інших депутатів, які ведуть сепаратистську діяльність. Це 5 осіб. Генпрокуратура озвучить найближчим часом їхні імена", - пообіцяв лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

Як уже повыдомлялося, мобілізовані до армії українці не платитимуть податки та відсотки по кредитах.

Кореспондент ТСН Ірина Павленок

Повʼязані теми:

Наступна публікація