Рада відкрила Луценку дорогу до крісла генпрокурора. Поіменне голосування

Рада відкрила Луценку дорогу до крісла генпрокурора. Поіменне голосування

Фото: Reuters

За відповідне рішення проголосували 258 нардепів.

Сьогодні, 12 травня, Верховна Рада України підтримала законопроект щодо кваліфікаційних вимог для генерального прокурора.

За відповідне рішення проголосували 258 нардепів.

Зазначимо, що за включення законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України" (реєстр. №4645) до порядку денного проголосувало 256 із 371 народного депутата, зареєстрованого в сесійній залі.

Як пише УНІАН, низка депутатів з опозиції, зокрема, "Свободи" та "Самопомочі", з робочих місць вигукували, що парламент не має права відповідно до регламенту розглядати такий законопроект, оскільки подібний законопроект вже було раніше відхилено. 

Цим законопроектом передбачено, що на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи в галузі права, або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше 5 років. 

Раніше у відповідній статті йшлося про те, що ця особа повинна мати вищу юридичну освіту і стаж роботи в галузі права не менше 10 років.

Тепер кандидатом на посаду генпрокурора може стати лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, який не має юридичної освіти та якому "пророкували" цю посаду раніше.

Напередодні Верховна Рада України провалила голосування за законопроект про Генпрокуратуру і Держбюро розслідувань № 4469, у якому йшлося про можливість призначення генпрокурора без юросвіти. Парламент не проголосував в першому читанні за законопроект, що розширює коло осіб, які можуть претендувати на посаду генерального прокурора України.

оіменне голосування про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України (№4645) - за основу та в цілому from tsnua
Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація