РФ хотіла зірвати засідання Радбезу ООН щодо Криму – постпред України

РФ хотіла зірвати засідання Радбезу ООН щодо Криму – постпред України

Фото: Reuters

Сама російська делегація не прийшла на зустріч.

РФ не вдалося зірвати засідання Радбезу Організації Об'єднаних Націй у форматі Аррії, присвячене питанню дотримання прав людини в Криму.

Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, - пише "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на всі спроби російської делегації в ООН відрадити інші делегації від участі в засіданні, це не дало результату. Сама російська делегація не прийшла на цю зустріч, що було не дивно для мене. А сьогоднішній візит президента Росії Путіна до Криму - це дуже дивний спосіб відзначати другу річницю анексії", - сказав він.

Єльченко повідомив, що на засіданні були присутні 11 із 15 членів Радбезу ООН. Представники не було Росії, Китаю, Анголи та Венесуели.

За його словами, Україна, як і раніше, має високий рівень підтримки з боку міжнародного співтовариства щодо незаконністі анексії Криму.

Єльченко розповів про закриття практично всіх основних кримськотатарських радіостанцій, телеканалів, газет та інтернет-сайтів.

Нагадаємо, що раніше Рада Безпеки ООН заслухала звіт глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера в якості діючого голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація