Судний день. Дивіться онлайн надважливе засідання Ради

Судний день. Дивіться онлайн надважливе засідання Ради

Фото: УНІАН

На порядку денному у нардепів також зміни закону для асоціації Україна-ЄС.

У четвер, 2 червня, на черговому пленарному засіданні Верховна Рада розгляне "суддівське питання".

Зокрема, буде розглянутий проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд" (щодо забезпечення прав суддів, які обіймають посади у судах, що припинили роботу у зв'язку із стихійним лихом, військовими діями, проведенням антитерористичної операції).

Як зазначили в офісі віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, "проект закону закладе фундамент нової системи правосуддя для європейської України – системи деполітизованої та незалежної, з чесними, професійними та справедливими суддями".

Крім того, на порядку денному у нардепів проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо виконання зобов'язань України за Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами.

Народні обранці розглянуть зміни до Податкового та Митного кодексу та проект Постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила Закон України "Про внесення змін до ст. 23 Закону України "Про Національну поліцію", згідно з яким передбачено право поліції здійснювати оперативно-розшукову діяльність. За рішення віддали голоси 254 із 351 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація