У Раді розглянуть відставку двох міністрів – нардеп

У Раді розглянуть відставку двох міністрів – нардеп

У Раді запланований насичений пленарний тиждень

Крім того парламент планує заслухати результати розслідування подій 31 серпня.

На пленарному тижні Верховна Рада України планує розглянути подання Кабміну щодо звільнення двох урядовців. Про це повідомив заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

"Наскільки мені відомо, наступного тижня будуть подання Кабінету щодо пана Вощевського, який написав заяву, щодо відставки пана Квіташвілі", – сказав Кононенко в ефірі каналу "112 Україна".

Кононенко також розповів, що у понеділок з керівниками фракцій планується дискусія щодо можливих кандидатур від членів коаліції на вакантні посади, включаючи посаду міністра екології та природних ресурсів.

Вощевський подав заяву про звільнення через те, що "Радикальна партія" вийшла зі складу коаліції. Квіташвілі написав заяву ще раніше через шквал критики його діяльності.

На пленарний тиждень заплановане й заслуховування звіту про результати розслідування подій 31 серпня під парламентом. Звітуватимуть, за словами Кононенка, Генеральний прокурор України Віктор Шокін, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і, ймовірно, голова Служби безпеки України Василь Грицак.

 31 серпня після голосування Верховної Ради за зміни до Конституції під будівлею парламенту сталася сутичка. Натовп хлинув на кордон правоохоронців – в хід пішли палиці, камені та димові шашки. Пізніше з натовпу у кордони міліції полетіли бойові гранатиПравоохоронці встановили особу "гранатометника" - ним виявився боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк. Зловмисника затримали. Жертвами сутичок стали троє бійців "Національної гвардії". 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація