Пенальті у матчі "Олександрія" - "Динамо" був – Комітет арбітрів

Пенальті у матчі "Олександрія" - "Динамо" був – Комітет арбітрів

Фото: ФК Динамо Київ

Бондаренко фолив на Кадарі.

Комітет арбітрів ФФУ дав оцінку ігровим епізодам матчу 19-го туру Прем'єр-ліги "Олександрія" – "Динамо", який відбувся 10 грудня.

Гра завершилася з рахунком 0:0, а на думку Комітету головний арбітр Юрій Можаровський мав ставити пенальті на порушенні проти Тамаша Кадара на 42-й хвилині.

ЕПІЗОД З МОРАЄСОМ

Фото: ФК Динамо Київ

11 хв. Складна для оцінки ситуація, що сталась у штрафній площі господарів. Після виконання ШУ футболіст № 11 гостей (Мораєс) падає на газон у штрафній площі. З відео трансляції неможливо встановити ступінь гіпотетичної та можливої затримки через те, що всі гравці створювали перешкоди один для одного. Арбітр правильно продовжив гру.

ПОРУШЕННЯ НА КАДАРІ

Фото: ФК Олександрія

42 хв. Під час виконання кутового удару, гравець № 5 господарів (Бондаренко) затримує ззаду за футболку гравця № 44 гостей (Кадар), заважаючи йому вистрибнути та зіграти в м’яч. Арбітр, кут огляду якого можливо був перекритий, не бачить у правильний спосіб епізод і не виносить покарання за порушення. Йому слід було призначити 11У на користь гостей, оскільки йшлося про порушення, що заслуговує на покарання (таку типологію помилок можливо було б усунути завдяки застосуванню технології VAR (ВАА) (відео повторів)).

ВИЛУЧЕННЯ ЛУЖНОГО

50 хв. Правильне вилучення із технічної площі тренера команди гостей (Лужного) за поведінку, яка не відповідає положенням методичних рекомендацій УЄФА щодо поведінки, передбаченої для осіб, що перебувають у технічній площі (рішення прийняте за взаємодії із 4-м арбітром).

ПІРНАННЯ БЄСЄДІНА

Фото: ФК Динамо Київ

78 хв. Через отримання двох попереджень ЧК гравцю № 41 гостей (Бєсєдін) була винесена правильно. На 67 хв − правильна оцінка порушення проти воротаря господарів скоєне гравцем № 41 гостей (Бєсєдін), який не зупиняється, продовжує рухатись, атакуючи голкіпера господарів піднятою ногою і завдаючи йому удару. ЖК гравцю № 41 гостей (Бєсєдін)  була винесена правильно. Другу ЖК було винесено на 78 хв гравцю № 41 гостей (Бєсєдін)  з метою покарання очевидною симуляції. Гравець № 2 господарів (Чеботаєв) не скоює жодного порушення, торкаючись м’яча, в той час, як гравець № 41 гостей (Бєсєдін)  "пірнає" у штрафній площі, намагаючись ввести арбітра в оману та отримати 11У, підстав для призначення якого не було.

 

80 хв. Правильне вилучення із технічної площі офіційного представника команди господарів за поведінку, яка не відповідає положенням методичних рекомендацій УЄФА щодо поведінки, передбаченої для осіб, що перебувають у технічній площі (рішення прийняте за взаємодії із 4-м арбітром).

Примітки:

ЗОГМ − Зрив очевидної гольової можливості

СІП − Серйозне ігрове порушення

ЧК − Червона картка

ЖК − Жовта картка

ВУ − Вільний удар

ШУ − Штрафний удар

11У − 11-метровий удар

АА − Асистент арбітра

Олександрія - Динамо - 0:0. Відео-аналіз матчу

Олександрія - Динамо - 0:0. Відео-аналіз матчу

Повʼязані теми:

Наступна публікація