Російський клуб судиться із "Шахтарем" через молодого таланта

Російський клуб судиться із "Шахтарем" через молодого таланта

За Зінченка ведуть боротьбу у ФІФА. / Фото: ФК Уфа

ФІФА має вирішити "справу Зінченка".

У російському клубі "Уфа" розповіли про справу Олександра Зінченка, який минулого року покинув донецький "Шахтар".

Гендиректор "гірників" Сергій Палкін повідомив, що футболіста найближчим часом дискваліфікує ФІФА, бо той в односторонньому порядку розірвав контракт.

Однак, генеральний директор "Уфи" Шаміль Газізов запевняє, що клуб пропонував "Шахтарю" компенсацію за футболіста.

"Ми пропонували за гравця певні суми "Шахтарю", але там не бажали йти на компроміс і тільки хотіли, щоб Зінченко повернувся. У підсумку довелося звертатися до суду.

ФІФА стане третейською стороною, яка допоможе врегулювати справу. Компенсація за гравця повинна стати прийнятною, вона вираховується за певними правилами", - розповів Газізов в коментарі ТАСС.

За його словами, у клубі не розглядають варіант із дискваліфікацією, про яку заявив Палкін.

"Все має вирішуватися в цивілізованому руслі. Що відбувається з "Шахтарем", мені незрозуміло, це потужний клуб з сильним менеджментом. Напевно, для нього не дуже хороший момент, що команду покинув талановитий футболіст.

Можливо, цей факт їх трішки гнітить. Водночас у "Шахтарі" працюють професіонали високого рівня, які не повинні піддаватися емоціям", - додав Газізов.

Нагадаємо, Зінченка викликали до збірної України за день до гри з Іспанією у відборі Євро-2016. Сашко вийшов на заміну на 86-й хвилині.

Повʼязані теми:

Наступна публікація