Через пандемію жінки втрачають роботу частіше, ніж чоловіки - доповідь PwC

Через пандемію жінки втрачають роботу частіше, ніж чоловіки - доповідь PwC

Фото: УНІАН

У 17 з 24 багатих країн, де минулого року зріс рівень безробіття, жінки частіше чоловіків втрачали роботу.

На це вказує щорічний Індекс працюючих жінок, який підготувала компанія PricewaterhouseCoopers (PwC).

Як пише Голос Америки, у звіті компанії повідомляють, що робочі місця в секторах, де переважають жінки, таких як маркетинг і комунікації, будуть з більшою ймовірністю втрачені, ніж посади у фінансах, які займають чоловіки.

Тим часом, жінки витрачають в середньому на 7,7 годин на тиждень більше, ніж чоловіки, на неоплачувану роботу по догляду за дітьми - "другу зміну", яка майже еквівалентна роботі з повною зайнятістю і може привести до того, що деякі жінки вирішать звільнитися: "Хоча кількість робочих місць повернеться до колишнього рівня, коли економіка відновиться, не факт, що це будуть ті ж робочі місця", - сказала Ларіс Стілоу, старший економіст PwC.

"Якщо не буде вжито заходів, спрямованих безпосередньо на усунення нерівного тягаря догляду за дітьми і на те, щоб дозволити більшій кількості жінок працевлаштуватися в секторах економіки, які розвиваються, жінки повернуться до меншої кількості робочих годин на тиждень, менш кваліфікованих і нижче оплачуваних робочих місць".

У звіті, в якому досліджувалися 33 країни, які входять до клубу багатих країн Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), говориться, що прогрес в досягненні гендерної рівності у сфері праці не почнеться до 2022 року. Темп прогресу необхідно подвоїти, якщо багаті країни планують відновити втрати до 2030 року, говориться в доповіді. У ній також звучить заклик до урядів і бізнесу поліпшити доступ жінок до секторів економіки, що розвиваються, таких як штучний інтелект і поновлювані джерела енергії.

Нагадаємо, коли українці повернуться до докарантинних показників зайнятості. Не всім працівникам вдалось зберегти свою докарантинну зарплатню і навіть робоче місце.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація