Через збитий винищувач РФ може підняти в повітря літаки спецпризначення в Сирії

Через збитий винищувач РФ може підняти в повітря літаки спецпризначення в Сирії

Якщо турки будуть продовжувати так поводитися, то Росія буде змушена застосовувати засоби придушення і радіоелектронної боротьби, зазначив генерал-лейтенант Євген Бужинський / Фото: twitter.com/HaberturkTV

В РФ не виключають застосування РЕБ для захисту своїх пілотів у Сирії.  

Росія може використовувати в Сирії літаки спеціального призначення та засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), щоб забезпечити безпеку польотів російських бомбардувальників і запобігти інцидентам, подібним до того, що трапився на сирійсько-турецькому кордоні.

Про це заявив екс-начальник міжнародно-договірного управління російського Міноборони генерал-лейтенант Євген Бужинський, передає РИА Новости.

"Щодо того, як цей інцидент позначиться на подальшій операції, я думаю, що наші льотчики тепер будуть уважнішими, а якщо турки будуть продовжувати так себе поводити, то Росія буде змушена застосовувати засоби придушення і радіоелектронної боротьби і піднімати літаки спеціального призначення, щоб захистити наших льотчиків від обстрілу ракетами", — сказав Бужинський.

Він додав, що засоби об'єктивного контролю дозволять достовірно встановити, як і де був збитий російський бомбардувальник, виключивши всі різночитання в цьому питанні.

Нагадаємо, що російський військовий літак Су-24 був збитий військовими Туреччини. Міноборони країни стверджує, що протягом п'яти хвилин порушення повітряного простору літак отримав 10 попереджень.

Один з двох пілотів з збитого неподалік Туреччини російського винищувача Су-24 загинув, повідомила кореспондент турецького відділення каналу CNN.

У Кремлі закликають дочекатися точного встановлення причин катастрофи російського СУ-24.

Повʼязані теми:

Наступна публікація