ЦРУ готує кібератаки проти РФ

ЦРУ готує кібератаки проти РФ

Фото: Getty Images

Одна із цілей - підготувати американську виборчу систему до президентських виборів в листопаді.

Адміністрація президента США нібито готує безпрецедентну операцію з кібератаки проти Росії.

Про це повідомили джерела в американській розвідці, передає телеканал NBC.

Американська влада попросила ЦРУ підготувати можливість для розгалуженої "підпільної" кібероперації проти кремлівського керівництва. Операцію планує центр ЦРУ по кіберрозвідці. Структура має 100 осіб персоналу і сотні мільйонів доларів у бюджеті.

Одна з цілей - убезпечити американську виборчу систему до президентських виборів в листопаді, інша – повідомити Росії, що вона "перейшла межу", зазначають джерела телеканалу.

Джерело не назвало конкретних заходів, які розглядає ЦРУ, але уточнило, що американська розвідка "вже почала відкривати кібер-двері", вибирати цілі і здійснювати підготовку до операції.

Колишній офіцер розвідки повідомив, що ЦРУ почало збирати документацію, яка могла б "викрити тактику Володимира Путіна".

Нагадаємо, на початку вересня під час інтерв'ю Bloomberg президент РФ Володимир Путін "відхрестився" від здійснення хакерських нападів на бази даних Демократичної партії США, мовляв, йому нічого про це не відомо. Але, між іншим, заявив, що людей повинен цікавити не сам факт злому, а зміст інформації розсекречених баз.

Росія проплачує роботу хакерських груп

Росія проплачує роботу хакерських груп

Повʼязані теми:

Наступна публікація