Голова Уряду Мальти оголосив про відставку

Голова Уряду Мальти оголосив про відставку

Фото: Associated Press

Причина такого рішення - політична та юридична кризи, що стали наслідком убивства журналістки.

Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат заявив, що планує негайно подати у відставку. 

Про це повідомляє місцеве видання the Times of Malta.

Таке рішення він ухвалив на тлі політичної та правової криз, що стали наслідком вбивства журналіста Дафни Каруани Галіції.

20 листопада стало відомо про затримання відомого бізнесмена Йоргена Фенека. Він намагався залишити острів на борту своєї яхти. Фенек - директор консорціуму, який 2013 року виграв тендер від мальтійського уряду на будівництво газової електростанції. У 2018 році стало відомо, що він є власником таємної офшорної компанії 17 Black. 

Таким чином, Фенек є фігурантом так званої справи панамських офшорів. Розслідуванням цих документів і займалась Галіція. Вона загинула 16 жовтня 2017 року внаслідок підриву автомобіля, в якому, за версією слідства, спрацював дистанційний вибуховий пристрій. Раніше Галіція заявляла про погрози на свою адресу. Незадовго до своєї загибелі журналістка займалася розслідуванням дій голови уряду і двох його найближчих помічників через підозри в корупції. У вбивстві Дафни Каруани Галіції підозрюють трьох чоловіків. Однак слідству поки так і не вдалося встановити замовника вбивства журналістки.

The Guardian повідомив про виявлення правоохоронцями Мальти корабля з надрукованою в РФ валютою

The Guardian повідомив про виявлення правоохоронцями Мальти корабля з надрукованою в РФ валютою

Повʼязані теми:

Наступна публікація