Головний прикордонник Білорусі визнав, що контрабанди зброї з України немає

Головний прикордонник Білорусі визнав, що контрабанди зброї з України немає

Фото: Державна прикордонна служба України

Спільно з українським прикордонником він заявив, що контрабанда зброї відсутня.

Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал та його білоруський колега Анатолій Лаппо заявили, що на спільній ділянці кордону відсутня контрабанда зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Генерал-полковник Цигикал та генерал-майор Лаппо обговорили під час зустрічі загальну обстановку на українсько-білоруському кордоні, а також обговорили результати Спеціальної спільної прикордонної операції "Рубіж-2018".

У відомстві наголосили, що під час спецоперації затримали майже 200 порушників державного кордону та прикордонного режиму, а також припинено контрабанду на суму понад 1,5 мільйона гривень.

Також прес-служба прикордонників повідомила, що очільники прикордонних відомств зійшлися на тому, що на спільній ділянці кордону не виявлено організованих каналів контрабанди зброї, боєприпасів, вибухових та інших небезпечних речовин. Однак, через потенційні загрози сторони домовились продовжити координацію дій щодо запобігання зазначеної контрабанди.

Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що прагне збільшити кількість прикордонників і посилити роботу з окремих напрямів на кордоні з Україною, нібито через наплив нелегальної зброї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація