Іран погрожує почати війну, якщо на його кораблі нападуть

Іран погрожує почати війну, якщо на його кораблі нападуть

Напад судно іранського Червоного Півмісяця викличе війну в регіоні / Фото: Вікіпедія

США і Саудівська Аравія повинні знати, що іранська стриманість має межу.

Іран почне війну проти будь-якої держави, яка наважиться напасти на іранський корабель, який везе в Ємен вантаж гуманітарної допомоги.

Таку заяву зробив заступник начальника штабу Збройних сил Ірану бригадний генерал Масуд Джазайери.

"Напад на судно іранського Червоного Півмісяця викличе війну в регіоні. І цей вогонь не може бути ліквідований або взятий під контроль".

США і Саудівська Аравія повинні знати, що іранська стриманість має межу", — зазначив він.

У понеділок, 11 травня, іранський корабель з гуманітарною допомогою, рятувальниками і антивоєнними активістами з США, Європи та Німеччини покинув Бандар-Аббас і взяв курс на єменський порт Ходейда на Червоному морі, контрольований шиїтськими повстанцями-хоуситами. Іранський Червоний Півмісяць намагається направити гуманітарну допомогу Ємену по морю і повітрю, але стикається з повною блокадою з боку Саудівської Аравії. Нагадаємо, що очолювана Саудівською Аравією коаліція проти хоуситов звинувачує Іран у постачанні зброї хоуситам. У квітні літаки коаліції розбомбили посадкову смугу в аеропорту Сани, щоб іранські вантажні літаки не могли там сідати.

Хоусити, незадоволені владою Ємену, захопили столицю на початку 2015 року. Президент країни Абд Раббо Мансур Хаді втік до Саудівської Аравії. В кінці березня коаліція почала військову кампанію проти хоуситов з метою повернути його до влади. В результаті повітряних атак загинули сотні єменців. Іран оголосив військову операцію коаліції в Ємені геноцидом.

Нагадаємо, що ООН вимагає припинити авіаудари по аеропорту столиці Ємену.

Арабська коаліція рознесла єменський аеропорт, аби туди не сів іранський літак

Арабська коаліція рознесла єменський аеропорт, аби туди не сів іранський літак

Повʼязані теми:

Наступна публікація