Меркель і Путін дали оцінку обміну полоненими в Донецькій області

Меркель і Путін дали оцінку обміну полоненими в Донецькій області

Фото: Associated Press

Одна з тем переговорів - транзит російського газу через Україну.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін провели телефонну розмову, під час якої позитивно оцінили обмін утримуваних осіб, що відбувся в Донецькій області за схемою "всіх встановлених на всіх встановлених".

Про це повідомили в Кремлі.

Крім того, Путін і Меркель поговорили і про співпрацю в газовій сфері. "Підтверджена налаштованість на подальшу підтримку проекту "Північний потік – 2". Відзначено прогрес на перемовинах про подовження транзиту російського газу територією України після 1 січня 2020 року", - повідомляється в пресрелізі.

Нагадаємо, українська сторона передала бойовикам, які утримують окремі райони Донецької і Луганської областей, під час процесу обміну 127 осіб. Як повідомив радник секретаря РНБО України Сергій Сивохо, з окупованих частин двох регіонів повернули 76 осіб, але їх має бути 80 - четверо залишилися на окупованій території через сім'ї, які там живуть. Втім, кількість тих, хто відмовився їхати до бойовиків становить 14 осіб. Зараз точну кількість встановлює штаб. Своєю чергою, в СБУ повідомили, що загалом звільнено 12 військових (троє з яких перебували в місцях позбавлення волі на території ОРДЛО від 2015 року); 64 цивільних.

Повʼязані теми:

Наступна публікація