МЗС попереджає українців про небезпеку перебування на Балі

В Індонезії спостерігається сейсмічна активність та активізація вулкану Агунг.

МЗС оприлюднило попередження громадянам України, які перебувають або планують відвідати східну частину острова Балі.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Зокрема, у зв’язку з активізацією вулкану Агунг (провінція Балі, Індонезія), українцям , які збираються у місця із сейсмічною та вулканічною загрозою, рекомендують утримуватися від наближення до вулкану на відстань менше ніж 12 км.

Українцям варто виявляти підвищену увагу та обережність під час перебування в цьому районі, уважно стежити за повідомленнями компетентних органів та місцевих служб щодо розвитку ситуації, у тому числі – стосовно її впливу на розклад руху авіаційного транспорту, який може змінюватись.

У випадку потрапляння у надзвичайні ситуації громадян України закликають невідкладно звертатися до посольства України в Республіці Індонезія.

Нагадаємо, на Балі через пробудження вулкану евакували тисячі жителів. На острові оголошено попередження через збільшення активності вулкана Гунунг Аґунг, що змусило тисячі жителів евакуюватися. Люди змушені були втікали в сусідні райони. Місцева влада готова зіткнутися з будь-якими можливими критичнии ситуаціями.

З середини серпня вулкан Гунгунг Агунг продемонстрував зростання вулканічної активності, але потім активність дещо затухла, і наразі знову зростає. 

На популярному серед туристів острові Балі ось-ось вибухне вулкан Агунг

На популярному серед туристів острові Балі ось-ось вибухне вулкан Агунг

Повʼязані теми:

Наступна публікація