Росія почала обстрілювати Сирію з бойових кораблів

Росія почала обстрілювати Сирію з бойових кораблів

Російські війська завдали нових ударів по Сирії. / Фото: Reuters

До операції залучено чотири кораблі Каспійської флотилії ВМФ РФ.

Російські кораблі провели 26 пусків ракет по Сирії. Про це повідомив міністр оборони Сергій Шойгу.

За його словами, всі удари були завдані по позиціях "Ісламської держави". До операції залучено чотири кораблі Каспійської флотилії ВМФ РФ.

Водночас, агентство Reuters опублікувало знімки російських військових вертольотів, які були зроблені 6 жовтня поблизу портового сирійського міста Латакія. На кадрах видно, як російські гвинтокрили злітають з авіабази Хмеймім.

Раніше Reuters з посиланням на Сирійський центр з прав людини повідомив, що урядові сили Сирії провели наземну операцію проти повстанських сил, які протистоять офіційному Дамаску. Наступ супроводжувався серією авіаударів російських літаків на заході країни

30 вересня Рада Федерації на прохання президента РФ Володимира Путіна дозволила використовувати російські війська в інших країнах. Про військову допомогу у російського керівництва просив президент Сирії Башар Асад.

Росія проводить військову операцію у Сирії, починаючи з 30 вересня. Російська авіація обстрілює сирійські міста, де перебувають представники опозиційних сил, які боряться із режимом нинішнього президента Башара Асада. Попри те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не було помічено.

Урядова армія Сирії провела наземну операцію проти сил опозиції

Урядова армія Сирії провела наземну операцію проти сил опозиції

Повʼязані теми:

Наступна публікація