Стріляли та перерізали горла: у Нігерії бойовики жорстоко вбили 110 селян

Стріляли та перерізали горла: у Нігерії бойовики жорстоко вбили 110 селян

Фото: Associated Press

Нападники пересувалися на мотоциклах і вбивали чоловіків і жінок, які збирали врожай на рисових полях.

На північному сході Нігерії внаслідок жорстокого нападу загинули щонайменше 110 осіб. Це - один з наймасштабніших нападів у регіоні за останній час.

Про це у неділю, 29 листопада, повідомив гуманітарний координатор ООН у Нігерії Едвард Каллон.

За даними представника ООН, напад, скоєний напередодні у селищі Кошобе і сусідніх громадах у штаті Борно, здійснили озброєні бойовики, які пересувалися на мотоциклах. Під час нападу вони вбивали чоловіків і жінок, які в цей час на рисових полях збирали врожай. Також повідомляється про багатьох поранених, декілька жінок були викрадені. За словами свідків, деякі загиблі були застрелені, в інших було перерізано горло, повідомляє агентство новин dpa.

Жодне з угруповань поки що не взяло на себе відповідальність за напад, але відомо, що найактивніше в районах центральної та північної Нігерії діють бойовики ісламістського терористичного угруповання "Боко Харам".

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, на північному сході Нігерії та в прилеглих країнах внаслідок дій ісламістів за останні десять років біженцями стали приблизно 2,4 мільйона людей.

Нігерію накрила хвиля протестів проти жорстокості правоохоронців – Секретні матеріали

Нігерію накрила хвиля протестів проти жорстокості правоохоронців – Секретні матеріали

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація