Уперше в історії президент США доторкнеться до Стіни Плачу

Уперше в історії президент США доторкнеться до Стіни Плачу

Фото: Reuters

Трамп продовжує свою дебютну закордонну мандрівку.

22-23 травня президент США Дональд Трамп відвідає Єрусалим та Вифлеєм.

Про це повідомляє BBC

Обидва міста є наступними зупинками Трампа після візиту до Саудівської Аравії, де на саміті "США – Ісламський світ" у Ер-Ріяді він закликав "прогнати ісламських бойовиків з цієї землі".  

Трамп планує зустрітися з лідерами Ізраїлю та Палестини. Президент США оптимістично дивиться на можливість укладення між ними мирної угоди, хоч і не вточнює при цьому, якої форми вона має набути. Трамп щиро вірить, що може стати посередником в унормуванні відносин між країнами, хоч подібна думка наштовхується на численну кількість критики.

Також Дональд Трамп може стати першим чинним президентом США, який відвідає Стіну Плачу, розташовану в Старому місті Східного Єрусалима. Він також побуває у прилеглій церкві Гробу Господнього, де, згідно з християнською традицією, Ісус був похований і воскрес.

Раніше повідомлялося, що під час перебування в Єрусалимі Трамп зупиниться в президентському номері в King David Hotel, захищеному від вибухів і газових атак. Безпеку президента США гарантуватимуть роботи та повітряні кулі з камерами спостереження.

Повʼязані теми:

Наступна публікація