У Білорусі засновників Telegram-каналу NEXTA внесли до списку терористів

Путилу й Протасевичу загрожує в'язниця.

Двох засновників Telegram-каналу NEXTA Степана Путила та Романа Протасевича комітет держбезпеки (КДБ) Білорусі додав до списку "осіб, причетних до терористичної діяльності". Їм також інкримінують організацію масових заворушень у країні.

Про це свідчить інформація на сайті відомства та йдеться у повідомленні Telegram-каналу NEXTA-Live.

У списку вказано дати народження та інші особисті дані авторів каналу, який активно висвітлює акції протесту в Білорусі, зокрема публікує анонси масових заходів. У повідомленнях також критикують політику Олександра Лукашенка.

Засновникам NEXTA закидають кримінальну справу за статтею про масові заворушення, їм загрожує до 15 років в'язниці. Сам Telegram-канал у Білорусі раніше додали до списку "екстремістських".

"Білоруський КДБ додав засновника проєктів Nexta Степана Путила і колишнього головного редактора телеграм-каналів Романа Протасевича до переліку фізичних осіб, причетних до тероризму. У списку вони вказані відразу після декількох сотень сирійців, іракців і афганців", — йдеться у повідомленні  NEXTA-Live.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ Білорусі завело кримінальну справу на засновника опозиційних телеграм-каналів NEXTA і NEXTA Live Степана Путила й оголосило його в розшук. Його звинувачують в організації масових заворушень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація