У Росії з вишів почали відраховувати турецьких студентів

У Росії з вишів почали відраховувати турецьких студентів

Турецьких студентів почали відраховувати / Фото: Getty Images

Студенти повідомляють про обшуки ФСБ.

У Росії почали відраховувати турецьких студентів із вишів.

Про це повідомив "Дождь", посилаючись на слова помічника керівника Асоціації турецьких студентів у Росії Окана Йилдиза.

У виданні пояснили, що вже декількох турецьких студентів відрахували з російського Національного дослідницького ядерного університету МІФІ.

За словами Йилдиза, у гуртожитку Обнінського філії МІФІ поліція та співробітники ФСБ проводили обшуки, нібито шукаючи наркотики.

"Наскільки ми знаємо, вони опублікували речі, нібито вони підтримують тероризм. Так ФСБ говорять. Але це, звичайно, неправда", - пояснив Йилдиз.

Окрім студентів з Обнінська, із повідомленнями про відрахування та обшуки звернулися турецькі студенти з Воронежа і Саратова.

В офіційний відповіді Воронезького інституту високих технологій, дев'ять студентів з Туреччини були дійсно відраховані. Втім, в інституті це пояснили "академічними і фінансовими заборгованостями" студентів.

Нагадаємо, що конфлікт між країнами загострився, коли 24 листопада турецькі збройні сили збили військовий літак РФ Су-24. Внаслідок цього Росія ввела низку санкцій проти Туреччини. Зокрема, припинення туристичної співпраціобмеження на імпорт турецьких товарів і здійснення тиску на громадян Туреччини, які перебувають або намагаються заїхати на територію РФ. Крім того, обидві країни звинуватили одна одну у співпраці з терористами "ІД".

Повʼязані теми:

Наступна публікація