У Сирії клітки з полоненими використовують як живий щит - CNN

У Сирії клітки з полоненими використовують як живий щит - CNN

Клітки з людьми. Кадр з відео. / Фото: CNN

Таку тактику використовують сирійські повстанці.

Сирійські повстанці використовують полонених солдатів з армії президента Сирії Башара Асада та інших лояльних режиму громадян, як живі щити.

Як повідомляє CNN, повстанці вдаються до такої тактики, щоб перешкоджати атакакам сирійської армії.

CNN також публікує відео, яке активно поширюється в соціальних мережах. Але при цьому видання зазначає, що справжність відео перевірити не вдалося.

У свою чергу Human Rights Watch вже засудило застосування повстанцями як щит живих людей.

"Ніщо не може виправдати приміщення людей в клітці та умисне їхнє розміщення на лінії вогню, навіть якщо це робиться для того, щоб уникнути атак урядової армії", - наголошується в заяві Human Rights Watch.

Повідомляється, що повстанці вже побудували сотню таких кліток, в яких розміщуються близько семи осіб. Також повідомляється, що в їхніх планах - збільшити кількість "живих" кліток до 1 000.

30 жовтня президент США Барак Обама погодив відправлення у Сирію американський спецназ для проведення наземних операції.

21 жовтня агенція AFP із посиланням на Сирійський центр спостереження за правами людини повідомило про авіаудар російської авіації по польовому госпіталю на північному заході Сирії. Повідомлялося про 13 загиблих внаслідок атаки. У Росії відхрестилися від обстрілу госпіталю та назвали вказані повідомлення ЗМІ "інформаційним вкиданням".

Росія проводить військову операцію у Сирії, починаючи з 30 вересня, на прохання президента країни Башара аль-Асада. Російська авіація обстрілює сирійські міста, де перебувають представники опозиційних сил, які борються із режимом нинішнього президента Башара Асада, а не бойовики "Ісламської держави".

Повʼязані теми:

Наступна публікація