У Вроцлаві розігнали мітинг через антиукраїнські гасла

У Вроцлаві розігнали мітинг через антиукраїнські гасла

Фото: wroclaw.wyborcza.pl

Акцію припинила влада міста.

Влада польського міста Вроцлава 11 липня розігнала десятки націоналістів, які влаштували марш та викрикували гасла з розпалюванням ненависті до українців.

Про це повідомляє Wyborcza.pl.

Метою маршу було "вшанування пам'яті чоловіків і жінок, молодих і старих поляків, яких не вбивала і не депортувала радянська влада до Сибіру, ​​а яких вбивали українці під час так званої кривавої неділі".

Влада вирішила зупинити акцію менш ніж через годину від її початку. О 19:45 зустріч панів Яцека Мендляра та Зєлінського припинила делегація міста, перед яким відбулося подвійне попередження організатора та учасників.

"Наші родичі померли, і ця жінка затикає нам рота, тому що бандерівців називаємо українцями, а яка є правда?" - вигукнув Мендляр, коли делегований містом представник оголосив про припинення маршу на річницю Волинської трагедії.

Під час маршу націоналістів були словесні образи влади і поліції, офіцерам довелося оточити місцевих урядовців. Понад сто учасників акції не виконали наказ поліції. Марш був організований колишнім священником Яцеком Мендляром і одним з лідерів хуліганів Романом Зєлінським.

Поліцейські не застосовували силу. Рішення про наступні кроки зроблять після аналізу записів маршу.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда назвав Волинську трагедію 1940-х років етнічною чисткою, а не війною між Україною та Польщею. Президент Польщі наполягає на необхідності дегероїзувати воїнів УПА

Повʼязані теми:

Наступна публікація