Вибух салюту в Мінську: СК Білорусі затримала перших підозрюваних

Вибух салюту в Мінську: СК Білорусі затримала перших підозрюваних

Фото: Радіо Свобода Білорусь

Найімовірніше, вони є представниками російської компанії.

Слідчий комітет Білорусі затримав двох підозрюваних через вибухи салютів до Дня незалежності у Мінську, внаслідок чого загинула одна людина і ще близько 10 осіб отримали поранення.

Про це повідомляє пресслужба СК Білорусі у своєму Telegram-каналі.

"У кримінальній справі про вибухи феєрверкових виробів в Мінську затримані підозрювані. В ході слідства встановлено, що в процесі заряджання салютних установок представники підприємства-постачальника допустили порушення порядку роботи з феєрверочними виробами. А саме здійснювали механічний вплив на заряди піротехніки при заряджанні мортир, не передбачене правилами поводження з ними", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 25-річний та 28-річний чоловіки прибули до Білорусі спеціально для надання необхідної допомоги під час підготовки урочистого салюту. Їх звинувачують у злочині, передбаченому ч. 2 ст. 299 (порушення правил поводження з вибухонебезпечними речовинами, піротехнічними виробами, що призвело з необережності смерть людини) КК Республіки Білорусь.

Нагадаємо, у Мінську ввечері 3 липня під час святкування Дня незалежності вибухнув салют, унаслідок чого одна людина загинула, а ще кілька отримали поранення. Окрім цього очевидці також розповіли і про низку вибитих вікон у будинках, які розташовані неподалік місця запуску салюту.

Згодом з’ясувалося, що піротехніка, яка використовувалась для салюту, була придбана у російського виробника.

У Мінську під час вечірнього шоу з салютом загинула жінка

У Мінську під час вечірнього шоу з салютом загинула жінка

Повʼязані теми:

Наступна публікація