Єврокомісія підготувала план скасування літнього і зимового часу

Єврокомісія підготувала план скасування літнього і зимового часу

Фото: Reuters

Рішення має бути втілене у 2019 році.

Європейська комісія презентувала план відмови від літнього і зимового часу на континенті. Згідно з ним, практика переведення годинників двічі на рік має бути скасована вже наступного року.

Євросоюз цієї осені перейде на зимовий час. В останній день березня континент також переведе годинники – на одну годину вперед. Чи стане це останнім подібним кроком – керівництво ЄС сподівається визначитися незабаром.

Дієта та легкий секс: як легко пережити перехід на зимовий час

Дієта та легкий секс: як легко пережити перехід на зимовий час

Комісія очікує рішення країн щодо того, який із двох – літній чи зимовий – час лишати основним на континенті. Відповідь на це питання має бути сформована до квітня наступного року. Якщо країни Євросоюзу вирішать зробити основним зимовий час, то останнє переведення годинників відбудеться 27 жовтня 2019 року. У 2020 році жодних переведень стрілок уже не повинно бути.

Також у керівництві ЄС сподіваються, що рішення буде спільним не лише для всіх країн союзу, але й для сусідів. Це потрібно, аби зберегти належне функціонування всіх галузей економіки та соціальної, транспортної сфер тощо. Пропозиції Єврокомісії мають бути затверджені Європарламентом та Радою ЄС.

Як повідомлялося, щорічний перехід на літній час в Україні не несе істотної економічної вигоди. Про це заявив член президії НАН академік Ярослав Яцків. На думку науковця, країні варто дотримуватися встановленого в Європейському Союзі порядку обчислення часу.

Раніше у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України заявили, що в разі прийняття Європейським Союзом рішення про скасування переходів на літній і зимовий час, Кабмін розгляне пропозицію змінити існуючий порядок, щоб також відмовитися від подібної практики.

Повʼязані теми:

Наступна публікація