Американське місто раптово атакували мільйони птахів, затьмаривши сонце

Американське місто раптово атакували мільйони птахів, затьмаривши сонце

Місцеві мешканці скаржаться, що через птахів не видно сонячне світло. Архівне фото / Фото: chicagotribune.com

Екологи вважають, що швидше за все, птахи вирішили провести в місті закінчення зими.

Для жителів містечка Хопкінсвіль в американському штаті Кентуккі сюжет фантастичного трилера Альфреда Хічкока "Птахи" перетворився на реальність.

Величезні зграї пернатих, раптово заполонили місто, хіба що не нападають на людей, але вже встигли налякати до смерті тварин, забруднити послідом ландшафт, і саме їх перебування в місті загрожує жителям хворобами.

Читайте: Птахи утворили у небі величезний знак оклику (фото)

"Коли птахи піднімаються в небо, вони загороджують абсолютно все сонячне світло. Мені здається, їх тут мільйони", - поділився своїми спостереженнями місцевий житель Вільям Тернер.

Найімовірніше, птахи вирішили провести в місті закінчення зими через зміни клімату.

"У цьому році температура тут не опускалася нижче нуля, і ґрунт не встиг промерзнути, що обумовлює комфортне існування птахів, які харчуються комахами", - пояснив еколог Девід Чайлз.

Мешканці Хопкінсвілля, в якому проживає всього близько 35 тисяч людей, підняли тривогу і звернулися в дезінфекційні компанії з проханням опрацювати їх ділянки і будинки, які вже побіліли від посліду.

Зазначимо, птахів намагаються також відлякувати феєрверками та повітряними гарматами, однак, за словами городян, від цих пристосувань більше шкоди для людей, ніж для птахів.

"Мою собаку звук цієї гармати налякав до смерті. А ці птахи лише перестрибують з гілки на гілку", - розповів місцевий суддя Стів Тріббл.

Примітно, що птахи становлять загрозу і для людей. "Чорні птахи є переносниками такої інфекції, як гістоплазмоз, яка може призвести до ураження легень", - зазначив ветеринар з університету Мюррея Уейд Нортінгтон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація