Учені дослідили мох і знайшли в ньому 7 незамінних амінокислот, життєво важливих для організму людини.
В Іркутському державному технічному університеті (РФ) розробили унікальну рецептуру корисного хліба. До звичайних інгредієнтів там додають ісландський мох.
Вчені досліджували лишайник і знайшли в ньому 7 незамінних амінокислот, життєво важливих для організму людини.
Ісландський мох здавна використовується в народній медицині для лікування серцево-судинних захворювань і як загальнозміцнювальний засіб. Він покращує роботу внутрішніх органів і підвищує імунітет.
У неврожайні роки лишайник служив для населення продуктом харчування. Через те, що лишайник сприяє бродінню, хліб виробляється безопарним способом. Крім того, додавання в хліб порошку лишайника додає аромату, смаку, зміцнює клейковину.
Вчені впевнені: якщо регулярно їсти саме такий хліб, зникнуть багато проблем шлунково-кишкового тракту і буде міцніше здоров'я. Поки невідомо, зацікавляться чи ні новим хлібом пекарі.
Нагадаємо, у Каліфорнії почали виготовляти хліб майбутнього. Міжнародна група вчених розробила рецепт хліба, до якого входить гормон радості - серотонін. Як відомо, саме брак серотоніну провокує виникнення у людей депресії.
Читайте також:
Вчені розробили звеселяючий хліб