Для кінознімань на Буковелі побудували європейське містечко XVII століття

Для кінознімань на Буковелі побудували європейське містечко XVII століття

Фото: ТСН

Декорації потрібні для стрічки фентезі під назвою "Тільки диво".

На Буковелі побудували декорації до повнометражного фільму-фентезі з назвою “Тільки диво”. Крім житлових будинків, там є крамниці, майстерні і навіть величезна ковзанка, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Автори кіноказки твердять, що настільки масштабних декорацій в Україні ще не робили. Місто, за сценарієм, має назву Ніколас Сіті та є домівкою для Святого Миколая. "Це історія двох дітей, у яких хворий батько. І тільки диво його рятує. Але, як кажуть у нашому фільмі, диво-то трапляється, але чиїсь руки це роблять. Хлопчику й дівчинці доведеться багато чого пережити", - розповіла режисер-постановник та продюсер фільму Олена Каретник. "Нашим будівельникам довелося робити спеціальні дерев’яні конструкції і будувати частину будинків у підвішеному стані. Нам довелося завозити дуже багато снігу, більше 100 машин снігу зайшло, щоб ми змогли вирівняти ковзанку", - розповів керуючий будівництвом декорацій Владислав Каретник.

На Буковелі побудували декорації до повнометражного фільму "Тільки диво"

На Буковелі побудували декорації до повнометражного фільму "Тільки диво"

Усі герої казки пересуваються на ковзанах, тож, окрім акторів, на знімальному майданчику є професійні фігуристи. "Кастинг проводився так: актор обовязково має кататися на ковзанах. Ковзани будуть старовинні. Ми їх привезли з музею Амстердама і частково робили в наших майстернях", - розповіла Каретник. Над фільмом працює суто українська команда, глядачів збираються вразити спецефектами. Дизайнерка Айна Гассе вигадала майже півтисячі костюмів, більшість ручної роботи. Премєра 2-годинного фільму-казки запланована на кінець цього року.

"Буковель підтримує багато різних проектів. Мене вразило, що це українське кіно такого масштабу, знімається в Україні! Можливо, вигадана історія, але вона змусить думати людей один про одного тільки позитивно", - прокоментував подію Олександр Шевченко. Подивитись, як знімають фільми, гості Буковелю зможуть до кінця березня, а потім кіношники поїдуть, однак декорації залишаться. Працівники курорту обіцяють їх не розбирати, а використовувати як додаткову туристичну принаду.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація