Дніпровські волонтери підшукують для тварин-інвалідів господарів за кордоном

Дніпровські волонтери підшукують для тварин-інвалідів господарів за кордоном

Фото: УНІАН

Іноземці не розуміють, чому українці не забирають собі знедолених собак.

Безпритульні тварини-інваліди, завдяки дніпровським волонтерам, знаходять люблячих господарів в Європі. До Англії, Чехії та Голандії за п'ять років встигли відправити більше двох тисяч собак, яких в Україні ніхто брати не захотів, йдеться в ТСН.12.00.

У нових закордонних родинах хворі чотирилапі часто одужують і, всупереч вердиктам лікарів, живуть повноцінним життям.

Кожного відвідувача вони зустрічають гучним гавкотом. Обнюхують, метеляють хвостом та з надією дивляться в очі.

У одному з притулку міста більше трьох сотень тварин, і жодної здорової. У них або важкі поранення, або невиліковні хвороби.

Хтось не бачить, хтось кульгає, а хтось із них може лише повзати. Волонтери забирали збитих машинами собак на узбіччях. Або рятували від шкуродерів. Щонайменше двадцятьох собак урятували від смерті в АТО. Такі тварини здебільшого дуже налякані і не підпускають людей до себе. Навіть лікарі не знають, що з ними робити.

Дніпровські волонтери шукають для безпритульних і хворих тварин господарів у Європі

Дніпровські волонтери шукають для безпритульних і хворих тварин господарів у Європі

Проте навіть у таких тварин є шанс знайти господаря, переконані волонтери. Переважно не в Україні, адже тут інвалідів беруть неохоче.

"Англія почала нам допомагати. Не питають: а чому їх досі не приспали або не забрали в притулок. Вони запитують: а чому люди досі їх не забрали собі? Для них це дикість ", - розповідає волонтерка.

Волонтери намагаються відстежувати подальшу долю своїх вихованців. Нові господарі охоче шлють відео та фотозвіти.

За п'ять років волонтери встигли знайти в Європі люблячих господарів понад двом тисячам скалічених собак. Зараз документи на перевезення готують на двадцятьох чотирилапих інвалідів, їх уже чекають у Польщі та Голландії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація