Герої серед нас: вражаючі вчинки простих українців прикрасили 2016-й рік

Герої серед нас: вражаючі вчинки простих українців прикрасили 2016-й рік

Один із рятівників людей привітав усіх із Новим роком.

Рік, що минає, подарував чимало прекрасних випадків, коли наші співгромадяни виявляли найкращі людські риси та ризикували життям заради порятунку інших, часто незнайомих людей. Журналісти вирішили згадати бодай деяких деяких із цих героїв, а одному з них і надали слово для святкового привітання, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Найсвіжішім прикладом мужності є вчинок школяра Богдана Волика з Черкас, який урятував двох маленьких дівчаток, які провалилися під кригу на водоймі. Марина і Дарина кажуть, що Новий рік тепер святкують лише завдяки Богданові, який здійснив те, на що не наважилися дорослі – біду дітей бачили чимало рибалок, але жоден із них не прийшов на допомогу. "Якби я отак пішов, мене б совість усе життя мучила. Я б собі не пробачив", - пояснив свої дії хлопчик. Як з'ясувалося згодом, він і сам потребує допомоги. І отримав її від прем'єр-міністра Володмира Гройсмана, який профінансував протезування ока Богданові.

Герої року: вражаючі історії звичайних українців

Герої року: вражаючі історії звичайних українців

Свій герой є і на Буковині. 16-річний Олег витягнув з пожежі маленьких сестру та двох братів. Коли хата майже догорала, дорослі забігти не наважилися, а юнак не став довго думати. У вогні дістав опіки, надихався їдкого диму, але врятував усіх малюків, однак цей вчинок хлопець не вважає героїчним. Хоча після нього твердо вирішив обрати професію рятувальника. Так само, як і менші братии. Місцева команда ДСНС нагородила Олега за подвиг, а сільська влада дала родині Степанових нову оселю.

А на Чернігівщині 12-річний хлопчик знайшов на цвинтарі щойно народжене немовля – усю в крові, серед купи порожніх пляшок. Саме завдяки Павлові маленьке життя вдалося врятувати. "Вона лежала, було холодно. Тут лисиць повно! Тут мисливці ходять із собаками", - розповів він. Нині Уляна в сиротинці, хоч малий рятівник просив забрати дівчинку. "У мене таке почуття було, що її треба забрати до себе. Я вивчуся, піду на роботу, і я її знайду", - обіцяє хлопчик. Який тепер у своєму селі знаменитість, а після історії з порятунком немовляти йому шлють подарунки не лише з України, а й з-за кордону. Особливо до смаку Павлові припали яскраві футбольні бутси, а реакція людей допомогла зрозуміти важливу життєву істину. "Я зрозумів, що коли я комусь буду добро робити, то й мені будуть добро робити", - каже хлопець.

У Києві ж журналісти розшукали дорослого героя-поліцейського, який у жовтні власноруч рятував із палаючої квартири в багатоповерхівці її мешканців. Попри чергову зміну, правоохоронець знайшов можливість бути присутнім у прямому ефірі ТСН і побажав українцям простих, але дуже потрібних речей. "Бажаю в Новому році миру нашій Україні, щастя, здоров'я та достатку", - наголосив В'ячеслав Харченко.

Кореспонденти ТСН Ганна Бока та Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація