Гужву випустили з Лук'янівського СІЗО

Гужву випустили з Лук'янівського СІЗО

Фото: Страна.uа

Заставу за медійника сплатили напередодні.

Головного редактора сайту "Страна.ua" Ігоря Гужву випустили з Лук'янівського СІЗО. Нині медійник відповідає на питання журналістів прямо на сходах закладу.

Як відомо, заставу за нього сплатили напередодні. Проте  ніч він усе ще провів в СІЗО, оскільки казначейство не бачило транзакції щодо сплати півмільйонної застави.

Нагадаємо, увечері 22 червня головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужву було затримано.  За словами генпрокурора Юрія Луценка, Гужва отримав 10 тисяч доларів за те, щоб не публікувати компромат на одного з політиків. За словами Гужви, місяць тому люди депутата від Радикальної партії Лінька запропонували йому гроші за нерозміщення матеріалів щодо конфлікту Лінько і радника голови МВС Іллі Киви. Гужва запевняє, що відмовився від грошей. Шевченківський районний суд Києва обрав Гужві запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з змогою внести 544 тисячі гривень застави.

Зазначимо, 2015 року Ігор Гужва був оголошений у розшук за підозрою в навмисному ухилянні від сплати податків на суму близько 18 мільйонів гривень. 1 серпня він прилетів до Києва і одразу пішов до слідчого з заявою, що не мав наміру переховуватись від правоохоронців.

29 липня стало відомо, що Ігор Гужва залишив медіахолдинг "Вєсті Україна", а також склав повноваження головного редактора щоденної газети "Вєсті".

Пізніше уже колишній головний редактор видання "Вести" Ігор Гужва вніс за себе заставу розміром у 1 млн 35 тисяч 300 грн (850 мінімальних зарплат), призначену йому судом 4 серпня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація